Annonce

Smartboards kan spænde ben for klimaaftale
smartboards2.jpg
Skolerne nye elektroniske tavler bruger meget strøm. Foto: Arkiv
klimakommune Rødovre er blevet klimakommune, og forpligter sig dermed til at reducere CO2-udledningen med to procent om året frem til og med år 2017. Ny teknologi på skolerne sender imidlertid energiforbruget i vejret.

Rødovre Kommune blev i foråret klimakommmune, og i de kommende fem år forpligter kommunen sig dermed til, at reducere CO2-udledningen med to procent om året. Til efteråret skal der blandt andet etableres solceller på Teknisk Forvaltning og Rødovre Byggelegeplads, samt efterisolere i SFO Kærhuset. Tre konkrete tiltag der på årsbasis skåner miljøet for næsten 25 tons CO2.

Øget strømforbrug
På byens skoler skal der også tænkes grønt i kampen for at få CO2-udledningen ned, men Rødovre Kommunes massive investeringer i teknologisk udstyr, som de elektroniske tavler smartboard, har fået kommunens energiforbrug til at stige.
“De mange investeringer i ny teknologi har givet vores folkeskoler et kæmpe løft og giver vores børn gode forudsætninger for at kunne klare sig i fremtiden. Men alle de nye teknologiske hjælpemidler bruger strøm, så vi har en udfordring i forhold til at få knækket kurven for vores CO2-forbrug. Jeg håber, det lykkes, når vi ser effekterne af den nye affaldsordning og vores grønne investeringer i solceller og nye træer for de nyfødte Rødovreborgere”, siger borgmester Erik Nielsen (A).

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top