Annonce

Rejsegilde på Vestvolden
indvielse_port_volden-1.jpg
I sidste uge indviede borgemser Erik Nielsen smedejernsporten ved Ejbybunkeren. Foto: Søren Frandsen
indvielse Det blev til et nostalgisk tilbageblik, da den tidligere smed og nuværende Rødovre-borgmester, Erik Nielsen, indviede smedejernsport ved Ejbybunkeren.

I dag smeder han mest politiske rænker, men i sine unge dage, var Erik Nielsen (A) smed til fingerspidserne. Derfor var det også en veloplagt borgmester, der i tirsdags indviede gitteret på udfaldsbroen bag Ejbybunkeren.
Det gjorde han sammen med projektleder i Naturstyrelsen, Charlotte Wernersen, der flere gange skævede fascineret til de to dragehoveder på siderne af smedejernsgitteret, som Emil Nielsens Smedeværksted A/S har lavet helt fra bunden.
“Nogle gange får jeg lyst til at arbejde som smed igen, men min kone mener ikke, at jeg har det i mig mere” sagde Erik Nielsen, mens borgmesteren til stor morskab for de fremmødte kiggede anklagende på sine rene og bløde politikerhænder.

Holdt fjenden ude
I gamle dag sørgede gitteret for, at fjenden ikke kunne trænge ind bag de danske linjer. I dag bidrager gitret til at gøre de rekreative områder på Vestvolden og Københavns Befæstning endnu mere indbydende.
“Folk har glæde af, at Vestvolden bliver en samlet attraktion, og jeg vil gerne takke partnerskabet bag Københavns Befæstning for et godt samarbejde. Jeg glæder mig til, at vi i 2014 kan indvi to nye broer på Vestvolden – hvoraf den ene bliver over Jyllingevej her i Rødovre Kommune,” sagde Erik Nielsen.
Herefter overdrog Charlotte Wernersen gitternøglen til Erik Nielsen, der låste op og inviterede folk med på en gåtur på Vestvolden.
Det er partnerskabet Realdania, Kulturstyrelsen og Naturstyrelsen, der siden 2007 har arbejdet på at revitalisere Københavns Befæstning, som Vestvolden er en del af. Målet med revitaliseringen har været at give borgere og turister nye rekreative muligheder og områder fyldt med historiske oplevelser.

Annonce
Emil Nielsens Smedeværksted A/S har lavet jernporten helt fra bunden.

Emil Nielsens Smedeværksted A/S har lavet jernporten helt fra bunden.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top