Annonce

Nyt forureningskort får betydning for prisen
WEB_bolig_til_artikelomboli.jpg
Med et nyt interaktivt kort kan danskerne fra næste år se, hvordan luftforureningen er på samtlige adresser i landet. Det skriver DR Nyheder. Foto: Arkiv
bolig Med et nyt interaktivt kort kan danskerne fra næste år se, hvordan luftforureningen er på samtlige adresser i landet. Det skriver DR Nyheder. Kortet vil få betydning for boligpriserne, lyder det fra lokale ejendomsmæglere.

Forskere fra Miljøvidenskab under Aarhus Universitet arbejder i øjeblikket på et interaktivt forureningskort, der gør det muligt at se, hvor meget luftforurening der er på samtlige adresser i landet. Idéen til kortet skyldes stor efterspørgsel.
“Folk ringer jævnligt og siger, at de skal flytte, eller at de har deres barn gående i en institution, som ligger op ad en trafikeret vej og derfor gerne vil vide, hvad luftforureningen er,” siger seniorforsker Steen Solvang Jensen til DR Nyheder.
Forureningskortet forventes at være færdigt i starten af det nye år, og det vil fungere lidt ligesom restaurationsbranchens smiley-ordning. Adresser og veje med høj koncentration af luftforurening vil få et rødt mærke, mens adresser med lav luftforurening vil få et grønt stempel.

Vil smitte af på prisen
Hos Nybolig i Rødovre tror indehaver Martin Enemærke, at det kommende forureningskort vil få betydning for salgsprisen.
“Ja, det tror jeg. Idéen er fornuftig i de her miljøtider, og kortet vil give et godt overblik, så kunderne ved hvad de køber. Boliger der får en rød plet, vil nok få sværere ved at sælge, og det kan jo få betydning for prisen,” siger Martin Enemærke, der dog samtidig har på fornemmelsen, at kortet vil fortælle, hvad de potentielle købere allerede vidste i forvejen.
“Jeg tror, at rigtig mange godt ved, at det ikke er miljørigtigt at bosætte sig ved en stor trafikeret vej. Mange boliger langs trafikerede veje vil få en rød prik, men det kommer nok ikke bag på mange,” siger han.

Annonce

Mere overskueligt
Hos home i Rødovre er den daglige leder, Anders Kjeldstrup Poulsen, enig. “Det bliver meget mere gennemsigtigt og overskueligt, når man som køber kan se, hvor stor luftforureningen er på forskellige adresser. Det bliver nok ikke så rart for sælgerne, for køberne bliver skræmt væk fra starten. Så skal køberne virkelig fristes og det bliver de bedst på prisen,” siger Anders Kjeldstrup Poulsen, der heller ikke tror, at forureninsgkortet vil sende chokbølger gennem boligmarkedet.

“Boliger langs Jyllingevej og Tårnvej vil nok få en rød plet, og den røde plet mister nok noget af sin effekt, hvis samtlige boliger på en strækning får det samme mærke,” forudser den daglige leder hos home.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top