Annonce

Gammel kunst får nyt liv på byggelegepladsen
byggelegepladsen_08_110713_BP.jpg
Der blev hamret og skruet, da børn fra byggeren genopførte Heerup-kunst Foto: Brian Poulsen
KREATIV KUNST Rammerne ændrede fuldstændig karakter for museumsudstillingen ’Heerup uden rammer’, da kreative børn fik lov til at genopbygge det skæve hus på ’Byggeren’.

Fint så det ud, da kunstnersammenslutningen Bureau Detours sidste år åbnede døren for et anderledes familiearrangement på Heerup Museum. De havde inviteret børn fra byens byggelegepladser med til at opbygge et mødested, hvor man kunne lade sig inspirere af Heerups skraldekunst og frie fortolkning af kultur uden rammer.

I udstillingen, man kun kunne få adgang til gennem en gammel kuffert, smeltede Heerups skraldemodeller, bemalede sten og malerier sammen med samtidskunsten. Forleden blev det hele skilt fra hinanden og fragtet væk fra haven på Rødovregaard, blot for i disse dage at blive genopdaget og genopbygget på Rødovre Byggelegeplads.

Annonce

”Vi synes, at det er en skøn måde at genbruge kunsten på. Børnene får udlevet deres kreative sider, og da de selv må bruge alt værktøjet, får de også øvet nogle motoriske kompetencer. Samtidig er det jo super spændende at følge, hvad de får ud af det, når de sammensætter de mange forskellige brædder og cykelhjul på en helt ny måde” siger byggerens leder, John Sommerset.

Han havde i torsdags travlt med at give gode råd, mens besøgende børn fra Broparken Byggelegeplads hamrede søm og savede brædder.

”Vi giver dem frit spil. Det er deres idéer, der bestemmer, hvor vi ender,” siger John Sommerset og beder avisens repræsentanter om at tage det roligt, da de nervøst ser hvordan de ni-årige knægte bruger bidtænger og hammere, som var de varmesøgende misiler.

Men han har ret og de udfordrende opgaver tager hverken pusten eller lysten fra de ivrige børn.

”Det er vildt sjovt at lave noget, der både er svært og flot,” siger Lucas, mens han giver et gammelt søm dødsstødet.

 

Mens drengene hamrer løs og finder på nye måder og højder at angribe kunstværket på, ser 12-årige Maja til fra siden.

”Jeg har set det oppe på museet, og har også været med til at lave noget tidligere. Jeg synes det er godt fundet på, at det nu kan komme herned og få nyt liv og skabe glæde og hygge,” siger hun.

Og det er noget man kan lide at høre på Heerup Museum.

Henry Heerup brugte nemlig selv dagligdagsting i sin kunst, og han elskede tanken om at give gamle ting nyt liv.

”Fra start til slut har det da også været idéen med udstillingen, at det var børnenes fantasi, der skulle bestemme, hvad der skulle ske. Det er fantastisk, at den idé lever videre på byggelegepladsen,” lyder det fra museets ansatte.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top