Annonce

Unge lider under dopingskandaler
CK_Fix13.jpg
Unge cykelryttere bliver i stigende grad chikaneret på de danske landeveje. Foto: Red.
Cykling I CK Fix oplever de unge cykelryttere i stigende grad provokerende adfærd fra bilisterne. En syg udvikling, mener klubbens formand, Jane Munch.

Vi kender det alle sammen. Cykelsportens utallige eksempler på doping-afsløringer eller tidligere ryttere, der erkender brug af doping i deres storhedstid.

Cykelsporten lider i den grad under de mange skandaler om doping, og det gavner ikke ligefrem nutidens unge cykelryttere, der blot elsker at dyrke deres sport.

Annonce

”Sponsorerne er nok blevet skræmt lidt af den dårlige omtale. Det er super ærgerligt, for vi har nogle børn, der elsker sporten, og som gør det rigtig godt. Det er ærgerligt, at fortidens synder rammer dem nu. Vi er prisgivet i den forbindelse, og det bliver sværere rent økonomisk,” siger Jane Munch, formand i CK Fix.

Cykelsporten i modvind
Folk har fået en efterhånden større forbeholdenhed over for sporten, og der er vel ikke gået et år, hvor for eksempel Tour de France ikke har haft et eksempel på en dopingsynder. Og den store og negative omtale vækker foragt hos folk, som lader det gå ud over uskyldige unge, danske ryttere.

”Jeg oplever, at cykelsporten er i modvind på grund af alle dopingsagerne. Jeg kan ikke lide, når bilister kommer kørende helt op på siden af vores unge drenge og dytter i hornet og råber dopingsvin til dem,” raser Jane Munch og fortsætter.

”Det er sygt, at fortidens synder skal gå ud over vores børn, som selvfølgelig er fuldstændig fremmed over for doping og elsker at cykle. Børn har ingen skyld i de ting, der er sket, og det er ærgerligt, det skal gå ud over dem.”

Skal tage hensyn
De fleste bilister har formentlig mødt en cyklist eller to, der enten har kørt pænt i én række eller bredt sig for meget ud på landevejen.

”Vi skal selvfølgelig også opføre os ordentligt. Jeg har sendt et nyhedsbrev ud om, at man kommer længere med et smil og en venlig henstilling frem for at opføre sig grimt. Vi skal tage hensyn til, at vi kører på landevejen med bilister og ikke breder os ud. Vi skal desuden ikke reagere grimt over for bilisterne og råbe eller lignende,” lyder det fra formanden.

I CK Fix bliver der ikke lagt låg på, hvilken politik der føres i forhold til doping. Klubben melder klart ud.

”Vi har helt klart givet vores meninger til kende omkring doping, og vi er i gang med at opdatere vores hjemmeside med lidt om, hvad vi er for en klub og hvilke holdninger, vi har. Vi vil under ingen omstændigheder acceptere, at børn eller voksne benytter sig af doping i vores klub,” siger Jane Munch og fortsætter.

”Det er rigtig sygt at begynde at spekulere i doping i forbindelse med børn. Det er hele deres fremtid, det handler om. Det er det ikke værd.”

Støt op om de unge
Sponsorerne hænger ikke på træerne i Rødovre-klubben, men det er synd og skam ifølge formanden, der ugentligt oplever unge mennesker, der brænder for at yde deres bedste i en dyr sport.

”Det er vigtigt, at folk får en positiv indgangsvinkel til, hvad cykling er. Det er en flok glade børn, som bare elsker at cykle – hvad enten det er træning eller ej. Jeg synes, man skal støtte op omkring den interesse, de har,” slutter Jane Munch.

Man kan undres over navnet ’Fix’ i forbindelse med en cykelklub, men det er ganske enkelt et uheldigt sammentræf. Klubben har haft sit navn, næsten før kanylen var opfundet. CK Fix kan til september 2014 fejre 100-års jubilæum.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top