Annonce

Unge ledige har det skidt
jobcenter_310507_BP.jpg
Kommunen satser hårdt på uddannelse af de unge ledige under 30 år. I alt er 2.200 borgere uden arbejde. Foto: Arkiv
job Kommunen satser hårdt på uddannelse af de unge ledige under 30 år. Målet er er at give dem mulighed for at forsørge sig selv og dermed sikre et højere selvværd.

Af Eva Thomsen

Godt 17.000 Rødovre-borgere udgør kommunens arbejdsstyrke, og antallet af ufaglærte er høj. Det har ikke tidligere været et problem, da der var jobs nok til alle.
Men tiderne har ændret sig markant, og arbejdsmarkedet i dag fokuserer på specialister, altså medarbejdere med papir på en uddannelse. Derfor handler beskæftigelsespolitikken hovedsageligt om uddannelse, uddannelse og atter uddannelse.

Annonce

Uddannelse er vejen frem
“Vi lægger ikke skjul på, at vi fra politisk side helst dirigerer unge ledige under 30 år udenom kontanthjælps-køen og direkte over i SU-køen, med mindre der er andre problemer, som skal løses først. Målet på sigt er helt klart, at gøre de unge i stand til at forsørge sig selv,” siger Annie Arnoldsen Petersen, formand for Beskæftigelsesudvalget.
“Uddannelse spiller også en vigtig rolle i indsatsen for ledige over 30 år. Det gælder både de ufaglærte, og dem, der har en uddannelse, som ikke længere efterspørges.
“De jobparate uden uddannelse tilbydes kompetence-afklaring, der følges op med en merituddannelse, indenfor det fag, de hidtil har virket i, mens de med en forældet uddannelse tilbydes opkvalificering inden for eget fag. Men betingelsen er naturligvis, at der er udsigt til job i fremtiden,” fortæller formanden.
I et tæt samarbejde mellem Beskæftigelsesudvalget og Jobcen- tret udarbejdes hvert år en beskæftigelsesplan for Rødovre Kommune. Planen koncentrerer sig om de indsatsområder, kommunen vil satse på. I øvrigt fokuserer den på de særlige udfordringer, som Jobcentret oplever i samarbejdet med borgerne og de mål, som kommunalbestyrelsen sætter for indsatsen på området.
Hvert år afsættes et øremærket beløb i kommunens budget til uddannelse af ledige borgere. I år er der således afsat 2,1 millioner kroner.

Kun halvdelen er parate
“I Rødovre er ledigheden på 5,5 procent, hvilket betyder, at 2.200 borgere står uden job. Heraf er godt 500 unge under 30 år. Sammen med Hvidovre tegner vi os for det laveste ledighedstal på Vestegnen, fortæller jobcenterchef Jakob Duvå. Desværre er kun halvdelen af de unge direkte jobparate, da den anden halvdel også døjer med andre problemer. Et fænomen, der i øvrigt også er kendt i andre kommuner.
“Det kan være manglende skolekundskaber, forskellige former for fobier, som angst, manglende selvværd, uvilje mod uddannelse og meget andet. I hvert fald er det problemer, som skal løses, før vi kan sende den ledige i uddannelse,” siger Jakob Duvå.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top