Annonce

Uddannelse hitter for alvor
elever-roedovre-gymnasium2_.jpg
På fire år er antallet af unge der forventes at få mindst én ungdomsuddannelse steget med 13 procent. Foto: Arkiv
uddannelse På fire år er antallet af unge der forventes at få mindst én ungdomsuddannelse steget med 13 procent. "Der er tale om en ekstrem positiv udvikling," lyder det fra formanden for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen.

“Uddannelse, uddannelse, uddannelse,” lød det gentagne gange fra landets Justitsminister Morten Bødskov (A), da han stod på talerstolen 1. maj på Rødovregaard. Den holdning er han langt fra ene om at have. Faktisk er der bred politisk enighed om, at uddannelse er vejen frem, når Danmark fremadrettet skal udnytte mulighederne i den globale økonomi.
Regeringen har en målsætning om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre mindst en ungdomsuddannelse i 2015.
Den målsætning havde sorte udsigter i Rødovre tilbage i 2008, hvor kun 80 procent af de unge fortsatte på skolebænken. Meget tyder dog på, at den øgede fokus fra politisk hånd har båret frugt. På fire år er antallet af unge der forventes at få mindst én ungdomsuddannelse nemlig steget med 10 procent.

Over 90 procent
UU-Vestegnen forventer således, at 91 procent af de unge der forlod folkeskolerne i Rødovre tilbage i 2011 vil få mindst en ungdomsuddannelse.
“Der er tale om en ekstrem positiv udvikling. De unge i Rødovre rykker virkelig, når det gælder uddannelse. Jeg vurderer, at vi inden for kort tid vil ligge på eller over landsgennemsnittet, hvilket vil være en historisk situation,” udtaler formanden for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Annonce

Stort fokus
Et af Danmarks nye eksporteventyr er uddannelse og Flemming Lunde Østergaard Hansen er sikker på, at de unge selv har indset vigtigheden af, at uddannelse skaber muligheder i deres videre liv.
“Den store fremgang skyldes, efter min mening, en målrettet indsats gennem flere år. Skolerne har stor fokus på, at eleverne skal rustes til at tage en ungdomsuddannelse. Ungdommens Uddannelsesvejledning er tæt på de unge og følger op, hvis de unge er stoppet eller på vej ud af et uddannelsesforløb. Jobcentret i Rødovre er med i vejledningsprocessen, hvilket også giver pote. Og sidst men ikke mindst er de unge selv og deres forældre opmærksomme på, at en ungdomsuddannelse i stigende grad er nødvendig, hvis der skal åbnes muligheder i det senere arbejdsliv,” siger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top