Annonce

Udbygning tager form
RC_byggeri_udbygning-1.jpg
Den storstillede centerudbygning har et prisskilt på over 200 millioner kroner. Torsdag den 29. august vil justitsminister Morten Bødskov indvie den nye del af Rødovre Centrum. På billedet ses den særprægede trappe. Foto: Red.
rødovre centrum Det begynder snart at ligne noget. Mellem maskiner, løsthængende ledninger, kabeltromler og 100 håndværkere begynder den nye udbygning i Rødovre Centrum så småt at tage form.

Åbningen af den nye del af Rødovre Centrum nærmer sig med hastige skridt. Torsdag den 29. august vil justitsminister Morten Bødskov indvie ‘Rotunden’, som er udbygningens nye navn, og samtidig afsløre en ny attraktion centret.
Inden centeret kan slå dørene op til 14.000 spritnye kvadratmeter, kan håndværkerne godt se frem til at få sved på panden hen over sommeren. Udbygningen er så småt begyndt at tage form, men på nuværende tidspunkt er det stadig svært at se, hvad der er op og ned på den store byggeplads.
“Vi er inde i en rigtig travl periode. Der er over 100 håndværkere på byggepladsen i øjeblikket,” forklarer Torben Andreasen der er byggeansvarlig fra Rødovre Centrum.
“Der er over 20 butikker der skal åbne på én gang, og dermed er der også 20 ejere der skal ind og have lavet deres egne installationer i form af håndvaske, kølerum osv. Alle vil gerne ind og i gang, men vi skal lige være færdige med grundinstallationerne først,” siger han.

Stort koordineringsarbejde
Med over 100 håndværkere på byggepladsen, er der behov for en god koordinering mellem de forskellige faggrupper.
“Det er nu der er flest håndværkere på pladsen. Koordineringen af de forskellige fag er en stor opgave. Der er over 20 forskellige fag i gang på samme tid, og derfor er der også 12 funktionærer der udelukkende har til opgave, at styre håndværkerne,” forklarer Torben Andreasen, der dog kan glæde sig over, at hele byggeprojektet er 14 dage foran den oprindelige tidsplan.

Annonce

Den snoede trappe
Hvor den nuværende del af Rødovre Centrum primært er bygget meget vandret, bliver den nye udbygning bygget lodret i fem etager. Fem biografer rykker ind i de to underetager, i stueplan og på 1. sal vil der komme butikker og på 2. sal flytter Fitness World og et nyt lægehus ind med udsigt over Tårnvej.
De fem etager bliver forbundet af en spiralformet trappe med glastrin. Et særpræget fingeraftryk, der bliver udbygningens bankende hjerte.
Trappen er nu ved at komme på plads, og Torben Andreasen glæder sig til at se det færdige resultat.
“Projektet med Rotunden har ændret karakter flere gange under byggeriet. Trappen i Rotunden er nu kommet ind, og og nu kommer arkitektens tanker for alvor til udtryk. Den er rigtig flot, og jeg glæder mig til at se det færdige resultat til august,” fortæller Torben Andreasen.

RC_byggeri_udbygning-(3)

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top