Tobias vil være verdens bedste
KTS_tobias_skills-2.jpg
Tobias Skov Pedersen går efter guldet, og har trænet på KTS på Tæbyvej i flere måneder forud for mesterskaberne. På tirsdag rejser han til Leipzig sammen med 16 andre danskere for at deltage i WorldSkills 2013. Foto: Red.
Worldskills Han er Danmarks bedste tømrer, men drømmer om at blive verdens bedste. På tirsdag skal Tobias Skov Pedersen forsvare de rød-hvide farver ved WorldSkills i tyske Leipzig.

Han har investeret hundredvis af timer i træning. Han er perfektionist til fingerspidserne, og så drømmer han om at snuppe guldet, når der i næste uge afholdes WorldSkills i den tyske by Leipzig.
WorldSkills er erhvervsuddannelsernes svar på VM i fodbold og motorsportens Formel 1. Det er her de bedste i verden mødes, indenfor hver deres fag, og 21-årige Tobias Skov Pedersen sigter efter guldet.
Tidligere på året vandt han det danske mesterskab indenfor tømrerfaget. En titel der sikrede ham en adgangsbillet til de internationale mesterskaber. Siden april måned har han været i træningslejr på Københavns tekniske Skole (KTS) på Tæbyvej, for at være helt klar til de håndværksmæssige strabadser der venter i Tyskland.
“Jeg har trænet fuldtid siden 1. april. Dengang syntes jeg der var lang tid til, men nu er det ved at være op over,” fortæller Tobias, der tror på egne evner, og dermed ikke er bange for at sætte overliggeren højt.
“Jeg skal op i mod nogle dygtige konkurrenter, så jeg skal virkelige yde mit bedste. Den officielle målsætning fra skolen er top fem, men jeg går efter sejren,” lyder den skråsik- re udmelding fra den 21-årige tømrer der fik sit svendebrev fra KTS på Tæbyvej tidligere på året.

Træner med konkurrent
I alt skal 17 danskere til WorldSkills indenfor hver deres fag. KTS på Tæbyvej sender to repræsentanter af sted. Udover Tobias Skov Pedersen, skal møbelsnedker Rune Voldum også vise sit værd mod nogle af verdens bedste. De to tidligere elever fra Tæbyvej har trænet side om side på skolen siden april måned.
Tobias Skov Pedersen har dog taget skridtet videre, og sågar trænet sammen med en af de udenlandske konkurrenter.
“Jeg har været nede og træne med den schweiziske deltager. Det er det tætteste vi kommer på en reel konkurrencesituation, ellers er det lang tid at gå tre måneder her på skolen,” fortæller han.

Annonce

Ukendt opgave
I Leipzig skal Tobias konstruere en kompliceret tagkonstruktion. Han kender ikke opgaven på forhånd, og bruger derfor tiden på Tæbyvej til at løse opgaver, som han måske vil få stillet.
“Normalt kender deltagerne ved WorldSkills opgaverne på forhånd, men sådan er det ikke i år. Jeg skal bare lukke mig inde i min egen lille boble og koncentrere mig om mit eget arbejde. Hvis jeg begynder at følge med i, hvad de andre laver, er jeg allerede to skridt bagud,” fortæller Tobias, inden han viser et arsenal af værktøj frem, der ville gøre enhver tømrermester misundelig.
“Jeg har været så heldig at få sponsoreret rigtig meget værktøj,” siger Tobias og viser et stort udvalg at forskellige save.
“Det rigtige værktøj er det halve arbejde,” slutter han. WorldSkills løber af stablen fra den 2. til 7. juli.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top