Annonce

Storcharmøren vandt
39-Årets-Hus_gruppefotos.jpg
Dommerpanelet sammen med vinderparret, Marianne Mortensen og Anders Jægenø, foran Årets Hus 2013. Fra venstre ses filialdirektør Lars Leiberg, borgmester Erik Nielsen, bladchef Peter Jensen, ejerne Marianne Mortensen og Anders Jægenø, boligrådgiver Kajta Ernfeldt og ejer af DanBolig Rødovre Amir Jowkar. Foto: Brian Poulsen
årets hus 2013 Solen skinnede på de tre flotte finaleboliger, der var udtaget til Årets Hus i Rødovre 2013. Det endelige valg faldt på et nyrenoveret og super charmerende hus fra det 'gamle' Rødovre.

Med tre jævnbyrdige finalister havde dommerpanelet det svært, da den endelige vinder skulle kåres. Men valget faldt på huset Voldumvej 4, som er fra 1800-tallet og netop gennemrenoveret.
Ejerne, Marianne og Anders, har bevaret huset i sin oprindelige stil og forstået at få frembragt den enorme charme, der kun kan fremskaffes i huse af ældre årgang. Med fritliggende træbjælker, lavt til loftet og trægulv følte man sig hensat til fortidens Rødovre, da vi blev ført rundt i det ca. 140 år gamle hus.
“Det er fyldt med historie, det her hus,” sagde borgmester Erik Nielsen, mens vores høje borgmester måtte dukke sig, for at gå ind i husets soveværelse.
Boligrådgiver Katja Ernfeldt stod midt i stuen, da hun udtrykte sig spontant:
“Nej, hvor er det et spændende hus.”
Positive ændringer. Det var huset på Voldumvej 4 uden tvivl, men det var alle tre finalister på hver deres måde. Alle tre levede i den grad op til konkurrencens oprindelige formål, at få forskønnet Rødovre. Hvis man havde ændret en øjebæ i Rødovre til en pæn bolig, som vi alle lige vil stoppe og nyde et øjeblik på en gåtur i Rødovre, så er man en værdig finalist. Det var lige præcis, hvad der var sket med alle tre boliger.

vinderhuset på Voldumvej

Annonce

 

Boligen på Knud Anchers Vej 111, der har en super skøn beliggenhed lige ned til Vestvolden, var en gammel bungalow og en vildtvoksende have ændret til en flot 1-plans villa, hvor der var tænkt i alle detaljer. Det var et nyt og fantastisk lækkert hus, men et minus var, at nybyggeriet havde gjort boligen nemmere at bygge end de to andre boliger, hvor ejerne selv havde lagt egne kræfter i store dele af projektet.

Knud Anchers Vej

Knud Anchers Vej

Knud Anchers Vej

Knud Anchers Vej

 

Boligen på Vedelavej 22 var også forvandlet fra et faldefærdigt dobbelthus til et stort hus i to etager. Det var fuldstændig ændret via et kæmpe arbejde af ejerne, der har været igennem utrolig mange ressourcekrævende udfordringer. Alligevel var der overskud til detaljer, men et minus var, at huset ikke var helt færdigt.
Charmerende. Alle tre huse havde hver deres charme, men vinderen var bare mere charmerende. Det osede af hygge både inden og ude.

Vedelavej

Vedelavej

Det forrige århundrede
Vindergrunden er omgivet af et grimt stakit, men når man først har åbnet lågen og træder ind i haven, træder man, allerede dér, ind i det ’forrige århundrede’. Det faldt dommerpanelet blandt andet for. En tiltagende have med et passende oldgammelt og storslået træ dannede rammen om en gårdhave, der ligger i solsiden fra formiddagen.

Inde i huset
I den ene ’længe’ af huset var der et gæsteværelse, gæstetoilet og ’biblioteket’ eller måske rettere ’herreværelset’, som ejeren Marianne kaldte det.
Hovedhuset var et køkken alrum med den oprindelige skorsten, i dag lavet om til moderne pejs, placeret i midten af huset, så pejsen nærmest delte køkken og stuen. Der var en hems med kontor samt en hems, der nærmest blev brugt som pulterkammer.
I den anden ’længe’ var soveværelset med et tilhørende stort og flot badeværelse med badekar.
Men inden ejerne, Marianne og Anders, kunne flytte ind i deres nye ’gamle’ hus, havde de boet to år i en skurvogn, gravet 50 tons jord og sten op, været igennem mange udfordringer, som et gammelt hus ofte giver.
De havde også gravet sig frem til, at der, hvor der i dag er soveværelse, engang havde været stald, og gulvet var isoleret med tang, som man gjorde dengang. Tagets sider var ikke blevet muret, men opsat af sten, der var stablet op.
”Det kunne ligeså godt være styrtet sammen,” mente Anders, der i dag bor i et gammelt hus, der er super moderne med isolering, gulvvarme og et tag, der sjældent er set i Danmark.
”Det er købt via Isotag, der kommer med taget i færdige stykker inklusiv isolering. Det er virkelig smart og en løsning, som vi er meget glade for,” fortalte Anders.
”Huset er charmerende, og ejerne har forstået at udnytte stuen fint. De har gjort det godt, med den udfordring det er at arbejde med gamle huse. Desuden er deres materialevalg godt,” roste Katja Ernfeldt vinderne og deres vinderhus.

Vinderhuset på Voldumvej

Vinderhuset på Voldumvej

vinderhuset

vinderhuset

54-Voldumvej4_badev-sovev

VINDER_voldumvej4aarets-hus

VINDER_voldumvej4_aarets-hu

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top