Stærk sejr sikrer overlevelse
avarta-fremad_amager_21_260513_BP.jpg
Foto: Arkiv
Fodbold Avarta har sikret sig forbliven i 2. division. Det står klart efter en stærk sejr over Frem hjemme på Espelunden Stadion, der stod badet i solskin.

Avarta-Frem 2-1 (1-1)
1-0 Mikkel Dahl (11’)
1-1 Jae-Min Kim (32’)
2-1 Haydar Said (70’)
Rødt kort: Mohammed Ali, Avarta (72’)
Tilskuere: 604

Avartas startopstilling: Rasmus Pryts – Morten Hauglund, Rasmus Jørgensen, Henrik Volquardsen, Kristian Ellegaard – Mikkel Dahl (84’ Hadi Meaidi), Jesper Larsen, Daniel G. Andersen, Morten Johansen, Aleksandar Lazarevic (65’ Haydar Said) – Mohammed Ali

Annonce

Det blev en festdag på mange måder, da Avarta søndag kæmpede sig frem til en flot og fortjent sejr over klubben fra Valby Idrætspark, BK Frem.

Inden kampen blev Morten ’Mojo’ Johansen fejret for sit 100-kamps jubilæum for Avarta. Han kunne små to timer senere række armene i vejret og fejre – ikke bare sejren – men også den kendsgerning, at Avarta har sikret sig forbliven i landets tredjebedste række.

Det var hjemmeholdet, der lagde bedst ud i kampen. Det var derfor helt efter spillets fordeling, at Mikkel Dahl scorede til 1-0 efter 11 minutter. Han fulgte op på en afslutning fra kanten af feltet og sendte bolden ind bag udeholdets keeper.

Annullerede mål
Morten Hauglund havde alle tiders mulighed kort efter, men frisparksspecialisten brændte til ærgrelse for hjemmeholdets tilskuere – inklusiv samtlige medlemmer af fangruppen ’De Grønne’, der som bekendt kom i mediernes søgelys efter onsdagens sejr på Bornholm.

Frem kom bedre med halvvejs i første halvleg og havde et par kvalificerede afslutninger. Arbejdet gav også pote, da Jae-Min Kim fik udlignet til 1-1 efter en god halv time. Han fightede bolden over stregen efter et indlæg fra højre side, og Rasmus Pryts var chanceløs i målet.

Hoveddommer Johnni Espersen har dømt de sidste tre kampe i Espelunden, og det er et lidt usædvanligt ’sammentræf’. Han har annulleret et par mål for offside i kampene, og i dag stod Aleksandar Lazarevic for tur, da hans scoring blev underkendt.

Første halvleg blev fløjtet af 20 sekunder før udløb af tiden på det store stadionur. Spændingen var intakt til anden halvleg.

Indskifter slog til
I anden halvlegs første halvdel var der chancer i begge ender med et lille overtag til Avarta. Haydar Said blev skiftet ind midt i halvlegen, og han skulle kun bruge fem minutter på at finde vejen til netmaskerne. Han fulgte op på en løs bold efter en afslutning, og bolden blev sendt usvigeligt sikkert ind bag Frems målmand til stillingen 2-1.

Hjemmeholdets føring lagde en kortvarig dæmper på de flere hundrede Frem-fans, der havde en fest i flag, røg og damp i den ene ende af tribunen.

Blot to minutter efter føringsmålet blev Avarta reduceret til 10 mand, da topscorer Mohammed Ali fik sit andet gule kort. Dommeren gav rødt, og ud gik navnebroderen til den tidligere verdensstjerne i boksning.

Avarta måtte kæmpe med en mand mindre i sammenlagt 25 minutter, men de grønblusede fightede deres sag på flotteste vis. Frem havde helt naturligt bolden mest i slutfasen, men Christian Grønbæks tropper fik afværget ved farlige situationer.

Avarta bliver i 2. division
Frem følte sig snydt for en scoring med fem minutter igen. Nøjagtig som Avarta fik de annulleret et mål for offside, og hvis det ikke var en fejl første gang, lignede det unægtelig en fejl af dommerne denne gang. Til al held for Avarta. Forinden havde Rasmus Pryts i øvrigt haft en stor redning.

Tillægsminutterne løb ud, og Avarta havde sikret sig en stærk sejr og tre point til kontoen i 2. division øst. Alt i alt en fortjent sejr, for Avarta kæmpede – ligesom i de foregående par kampe – forbilledligt i strålende søndags-solskin.

De tre point til Avarta betyder, at holdet har sikret overlevelse i rækken, mens Herlev rykker ud af divisionen. Unægtelig en stor forløsning for et grønbluset hold, der tidligere i foråret havde store scorings- og sejrsproblemer.

Der resterer to kampe i sæsonen, og den første er på næste søndag, når LFA tager imod kl. 15 i Nykøbing Falster.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top