Annonce

Speederfod på Avedøre Havnevej
fartmaaler_121009_BP.jpg
Gennemsnitshastigheden på Avedøre Havnevej er stadig alt for høj. Foto: Arkiv
trafik Kommunens elektroniske hastighedstavler har ikke haft en nævneværdig effekt. På Avedøre Havnevej, Roskildevej og Jyllingevej køres der stadig alt for stærkt.

Med et gult blink signalerer de til bilisterne, at hastigheden er for høj. De elektroniske hastighedstavler sladrer dog ikke, og meget tyder på, at bili- sterne på Avedøre Havnevej, Roskildevej og Jyllingevej ikke for alvor sænker farten, når tavlerne afslører høj fart. I hvert fald er den gennemsnitlige fart på de tre store veje ikke faldet nævneværdigt. Der må køres 60 km/t på de tre veje, men gennemsnitsfarten ligger over på alle tre veje. På Avedøre Havnevej er farten helt oppe på 80,3 km/t i gennemsnit.
“Når vi ikke har ændret på profilerne på de tværgående veje, overrasker det mig ikke at bilisternes hastighed kun er ændret minimalt,” siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Svend Erik Pedersen (SF) og fortsætter:
“Skal man effektivt sænke bilernes hastighed skal man ombygge vejene så vejprofilen tvinger bili- sterne til at sænke farten. Bilisterne respekterer ikke fartgrænser – men de respekterer risikoen for skader på deres bil,” siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Svend Erik Pedersen (SF).

Svær opgave
Hvis økonomien tillader det, ser Svend Erik Pedersen gerne, at de tværgående veje blev ombygget så bilisterne blev tvunget til at sænke hastigheden.
“At få bilisternes hastighed ned i bymæssig bebyggelse er et langt, sejt træk. Men det er en god sag – for farten dræber – og trafikuheldenes alvor reduceres væsentligt når hastigheden er lavere,” siger han.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top