Annonce


Sæson med flest nedture
avarta-herlev_39_050812_BP.jpg
Forsvarsdirigent Henrik Volquardsren (tv.) ser tilbage på Avartas sæson i 2. division øst. Foto: Brian Poulsen/arkiv
Fodbold Det har været en sæson på godt og ondt for Avarta i 2. division øst. Forsvarer Henrik Volquardsen evaluerer holdets præstationer inden sæsonafskeden lørdag kl. 15 mod Svebølle.

Sent lørdag eftermiddag kan Avarta gå på sommerferie efter en sæson, der har været turbulent i form af svingende resultater og drilske skader.

Det lå længe i kortene, at de grønblusede spillere fra Espelunden skulle kæmpe med Herlev indtil sidste spillerunde om at undgå tredjesidstepladsen og dermed kval-kampe om at undgå nedrykning. For få kampe siden sikrede Avarta dog endnu en sæson i 2. division.

Annonce

Den 25-årige forsvarsdirigent Henrik Volquardsen indrømmer også, at sæsonen har budt på lidt af både den negative og positive skuffe.

”Der har desværre været flest nedture. Vi har tabt alt for mange kampe, og det har til tider været yderst frustrerende. Den først halvdel af sæsonen stod vi utrolig godt i forsvaret og var et af de hold, der lukkede færrest mål ind, men det kneb med at få scoret mål,” siger han og fortsætter.

”I anden halvdel af sæsonen har vi været meget hårdt plaget af skader. Det er svært, når man har så smal en trup, som vi har haft. Offensivt har det været meget svingende, men der har været rigtig godt spil til tider. Jeg føler, at vi har en talentfuld trup, og det må være op til de unge at vise, de har niveau til at tage det sidste skridt op og tage over for nogle af de ældre.”

Forsvaret hårdt ramt
Skader og karantæner har utvivlsomt kostet på pointkontoen for cheftræner Christian Grønbæks tropper.

”Der er ingen tvivl om, at fraværet af spillere har kostet point. Vi har nærmest skullet skifte ud til hver eneste kamp i den anden halvdel af sæsonen. Især i forsvaret har vi været hårdt ramt, og det har gjort, at vi har lukket utrolig mange mål ind på dødbolde. Men det skal ikke være en undskyldning – skader og karantæner er en del af fodbold,” forklarer Volquardsen.

Forårssæsonen begyndte mildest talt elendigt, men holdet har præsteret langt bedre på grønsværen i den seneste håndfuld kampe.

”Jeg vil gerne rose især de unge spillere for at tage skeen i den anden hånd i de sidste fire-fem kampe. Der var et spillermøde, hvor der blev talt om tingene, og der har de lyttet til, hvad der blev sagt og har måske lige givet de sidste 10 procent,” lyder det fra forsvarsspilleren.

Et skulderklap
De løbende karantæner og skader har også betydet skiftende anførere på Avartas mandskab. En af de spillere, der har fået tillid fra træneren, er netop Volquardsen.

”Jeg har været stolt over at få anførerbindet. Jeg tager det som et stort skulderklap fra træneren. Det er altid en ære at være anfører, og det er noget, jeg har sat stor pris på,” siger han og fortæller om sin egen fremtid i klubben.

”Nu er der aldrig noget, der er helt sikkert i fodbold, men det er muligvis min sidste sæson for Avarta i denne omgang. Hvad der skal ske, er jeg ikke helt sikker på endnu, men jeg har tilbud for andre klubber. Jeg må se, hvad der skal ske, men jeg tager først endelig stilling til det, efter jeg har holdt ferie. Mit valg af klub skal tages både med hensyn til arbejde og familie.”

Tak til fans og frivillige
Avartas fanklub, ’De Grønne’, har ydet trofast støtte gennem hele sæsonen og er sågar kommet i medierne efter en kamp på Bornholm tidligere på foråret.

”Jeg vil gerne sige mange tak til vores fans, der trofast støtter os i både op- og nedture igennem sæsonen. Der skal ligeledes lyde en stor tak til de frivillige. Det betyder utrolig meget i en lille klub som Avarta, at der er nogle frivillige, som lægger et stykke arbejde i det. De er tit meget overset, så der skal lyde en stor tak til dem,” slutter Henrik Volquardsen.

Om Avarta skal tage afsked med sæsonen med en sejr, vil blive afgjort lørdag eftermiddag på Espelunden Stadion i kampen mod Svebølle. Kampen begynder kl. 15, og der er gratis entré for alle.

De to hold ligger side om side i tabellen. Det sejrende hold vil slutte på 10.- eller 11. pladsen.

Karrierestop
Den mangeårige Avarta-anfører og tidligere PSV Eindhoven-spiller, Morten Seifert Bierrings, stopper karrieren og spiller sin sidste kamp lørdag eftermiddag. Mød op og hædr angriberen, der igennem tiden har spillet et hav af kampe og scoret en ordentlig bunke mål for sin barndomsklub.

BEMÆRK! Kampen er altså blevet rykket fra søndag kl. 15 til lørdag kl. 15.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top