Annonce

“Rødovre har brug for Rødager”
rødager.jpg
Den nye ejer af Rødager Bodega glæder sig til at blive prøvet af som bartender, når menneskeslangen fra byfesten traditionen tro finder vej til Rødager Bodega. Foto: Privat
ny mand bag baren ”Man ved, hvad man får, når man går på bar, men nu får man bare lidt mere.” Den nye ejer af Rødager Bodega vil give det gamle værtshus nyt liv, og give byens unge et sted at mødes.

Når DJ Wallin i morgen og de næste par dage lader lyden af Kim Larsens ‘Midt om Natten’ gjalde ud af højttalerne ved Rødovre Byfest, er det ikke bare tegn på, at festen for i aften er slut. Det er samtidig startskuddet til, at byens unge mennesker får taxierne til at køre i pendulfart mod Indre København. Selvom der er busser, der kører de unge til Damhuskroen, er der nemlig ikke mange steder, hvor man kan mødes med sine venner i et festligt lag efter mørkets frembrud i Rødovre.

Menneskeslange
Èt af de steder, der traditionen tro altid har lokket en slangestrøm af mennesker til sig efter byfesten, er Rødager Bodega.
Her glæder den spritnye ejer, Søren Egeberg, sig til sin første rigtige prøve som bartender.
”Det er en tradition, at mange går på Rødager Bodega efter byfesten. Sådan har det altid været, men i år er jeg spændt på at se, hvordan det ser ud fra den anden side af bardisken,” siger Søren forventningsfuldt.
Som kæmpe ishockeyfan og træner i B77 har han fulgt livet på bodegaen udefra i mange år, så da tilbuddet for nylig lå der om at overtage baren, slog han til.
”Det er ikke, fordi jeg vil revolutionere stedet, men vi har en række nye tiltag på programmet. Jeg synes, at der mangler steder i Rødovre, hvor unge kan samles ved aftentid. Det vil vi udover at servicere vores mange stamkunder, gerne hjælpe dem med at få,” siger Søren Egeberg.
Derfor kommer man til, at se den gamle bodega tænke nyt og forsøge sig med livemusik, billardturneringer, sportsarrangementer og meget mere.
”Mine egne børn er selv blevet unge, og jeg kan se, hvordan de og deres venner bruger mange penge at besøge dyre steder i København, et eller andet sted ville jeg være mere tryg ved, at de havde det godt i deres lokalmiljø. Så er der heller ikke så langt hjem,” griner Søren, der kan se frem til nogle lange vagter i de kommende dage, hvor der er åbne døre for alle frem til klokken 05 om morgenen. Også dem, der ikke har varmet sangstemmen op til byfest først.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top