Annonce

Rekordmange ansøgere til Rødovre Gymnasium
RG-studenterkørsel2_250610_.jpg
Rødovre Gymnasium har modtaget over 400 ansøgninger, men har kun plads til 280 nye elever. Foto: Arkiv
uddannelse Ønsket om at blive student på Rødovre Gymnasium er højere end nogensinde. Skolen har modtaget over 400 ansøgninger, men har kun plads til 280 nye 1.g'ere.

Rødovre Gymnasium er populært som aldrig før. Efter sommerferien går 280 nye gymnasieelever ind gennem portene på Hendriksholm Boulevard, men det tal kunne være langt højere, hvis de fysiske rammer havde tilladt det. I år har skolen nemlig modtaget hele 401 ansøgninger fra forventningsfulde elever.
“Vi har aldrig haft så mange ansøgere før. Skolen har en lang tradition og er kendt for at have et højt fagligt niveau og et godt socialt miljø. Man lærer noget af at gå på skolen, og det er nok nogle af grundene til, at vi oplever så stor interesse fra de unge,” fortæller skolens rektor Peter Ditlev Olsen. Han er glad for skolens ry og store popularitet, men samtidig ked af, at skuffe over 100 håbefulde unge.
“Det er ikke sjovt at afvise så mange elever, og dermed ikke kunne hjælpe dem den vej de gerne vil. Jeg prøver at fortælle dem, at der er andre gode steder at blive student,” fortæller Peter Ditlev Olsen.

Vil gerne udvide
Efter sommerferien bliver der oprettet 10 nye 1’g klasser med 28 elever i hver. Skolens fysiske rammer tillader ikke flere elever, men rektor Peter Ditlev Olsen havde gerne set, at rammerne var blevet udvidet, så endnu flere elever kunne få studenterhuer trukket ned over ørerne på Rødovre Gymnasium.
“Vi har tidligere søgt ministeriet om midler til at udvide, men det fik vi desværre ikke, og vi har ikke råd til selv at udvide skolen. Skolen er faktisk kun bygget til otte spor, og nu bliver vi 10, så vi er presset helt ud,” siger Peter Ditlev Olsen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top