Annonce

Rejsen dertil
20130613_1548111.jpg
21-årige Emil Holtemann blogger under folkemødet på Bornholm. Læs næste afsnit i morgen aften Foto: Red.
blog fra folkemødet Hej med dig! Mit navn er Emil Holtemann og jeg vil være dine øjne og ører gennem hele folkemødet på solskinsøen Bornholm.

Af Emil Holtemann

Som til alle store begivenheder, er folkemødet en chance for en ny begyndelse – så jeg beslutter mig for at møde bussen i god tid. 13.05, 25 min. før afgang, står jeg skal til at lade mig fragte til Danmarks dejlige ferieø.  Til at starte med undrer det mig ikke så meget, at der hverken er busser eller mennesker, idet jeg aldrig før har været i så god tid. Et opkald fra min kollega gør mig dog opmærksom på, at jeg er det forkerte sted… Heldigvis er det lige om hjørnet og jeg snupper den ene af de to tilbageværende pladser i den forreste bus, ved siden af Togas ejer. Toga er en af mine favorit barer, med beliggenhed ved storkespringvandet på strøget. Toga går under pseudonymet ”Det politiske kandestøberi” så selvfølgelig, er de en af de mange aktører som deltager på folkemødet 2013!

Annonce

Jeg falder i snak med mr. Toga, som lynhurtigt inviterer mig til et arrangement om debatkulturen på de sociale medier med Clement Kjærsgaard, Google og gratis fadøl… Jeg er solgt! Pelle Fukt sætter sig på den sidste plads i bussen. Mr. Toga råber ”Trubaduren” og Pelle med sit krøllede hår, fagforeningsmave og guitar kaster en hilsen tilbage. Jeg kender Pelle som en mand, der til enhver given lejlighed står klar til at spille ”Når jeg ser et rødt flag smælde”.

Ved min anden side sidder Sebastian Dorset (kendt komiker, red) og læser en artikel om finanskapitalismens selvdestruktion. Jeg hopper med på vognen og begynder, at fordybe mig i Obamas selvbiografi fra 2006 ”Mod til at håbe”. Men det er svært at finde min indre bogorm frem, som jeg ellers normalt gør hver eneste gang jeg sidder i en bus. Der er snak og godt humør bagved. Det lyder som en drengegruppe, der hygger sig med snak om musik og latterliggørelse af udkants Danmark. Jeg vender mig om og ser Topgunn der pt. hitter med nummeret ”Tilbud”.

Jeg er netop kommet frem til solskinsøen, uden at have set en eneste politiker, men mon ikke at de har taget genvejen via. Kastrup lufthavn. Indtil videre er fordommene om lobbyisternes fest hold stik – men jeg er jo endnu ikke ankommet. Læs med i morgen aften – hvor det vil vise sig om min første dag på folkemødet har været ensbetydende med: Mødet med folket.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top