Annonce

New York flytter ind
jazz.jpg
Viften får besøg af fire store koncertnavne under Copenhagen Jazz Festival. Mike Stern åbner ballet fredag den 5. juli kl. 20.00. Program og spilletidspunkter kan findes på viften.dk og et trykt program kan hentes i Viften. Foto: Arkiv
jazz Viften bliver en miniatureudgave af New York under Copenhagen Jazz Festival.

Lighedspunkterne mellem Rødovre og New York er næsten ikke eksisterende. Alligevel er der rig mulighed for at opleve en del af New Yorks kultur, når Viften igen i år inviterer til Copenhagen Jazz Festival. Kulturhuset har i år valgt at fokusere på den amerikanske storby, og det kommer både til udtryk i musik, mad og film.
“Jeg vil gerne tematisere koncerterne. Det kunne være, jeg sætter fokus på en by. Måske New York. Og så vil jeg blande det med film og foredrag, så det bliver mere en totaloplevelse,” udtalte John Frobøse til Politiken tilbage i 2010.
Det er tre år siden, men idéen er langt fra begravet. Faktisk bliver den til fulde ført ud i livet, når Copenhagen Jazz Festival løber af stablen fra den 5. juli.
Viften har fire store navne på programmet, der alle har det til fælles, at de har været fast inventar på New Yorks jazzscener igennem årene.
“Derfor var det oplagt i år at søsætte idéen om en tematisering af New York,” fortæller John Frobøse.

Smag på The Big Apple
Udover musikken, vil der i caféen blive serveret amerikanske øl og caféchef Claus Rasmussen vil kreere sin egen version af en vaskeægte New York-burger.
“I vores intime biograf viser vi under festivalen film, der også har New York som tema. Det bliver en blanding af dokumentarfilm om byen og musikken derfra samt almindelige spillefilm fra bl.a. Woody Allen,” siger John Frobøse.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top