Annonce

Motorik til fingerspidserne
tarzan-boernehave3_070907_B.jpg
På Valhøj Skole skal nye skolebørn lege sig til bedre motorik. Foto: Arkiv
træning På Valhøj Skole skal nye skolebørn lege sig til bedre motorik.

Nyt initiativ skal hjælpe elever til at få en bedre motorik. Forskning viser, at mindst seks procent af alle børn har motoriske vanskeligheder, når de starter i skole. Det er vigtigt at tage hånd om motorisk usikkerhed, da god motorik er forudsætningen for at lære, lyder det fra idrætskoordinator på Valhøj Skole, Tenna Terney.
“Som en skole med idrætsprofil vil vi fremover tilbyde generel motorisk træning til alle elever i indskolingen og samtidig tilbyde en mere specifik motorisk træning til børn med motoriske udfordringer. På den måde søger vi, at alle elever starter i skole med de bedste motoriske forudsætninger og dermed bedre forudsætninger for trivsel og læring i skolen,” siger hun.

Legende let
Det nye initiativ startede i maj måned, og træningen vil både foregå i skoletiden, og når skolebørnene kommer i SFO.
“Det er vigtigt at understrege, at når vi taler om motorisk træning, så er formålet at udfordring, sjov, leg og bevægelse går hånd i hånd. Træningen består af aktiviteter og lege, der opfylder det samt stimulerer og træner motorikken”, fortæller Andreas Rasmussen, der er afdelingsleder i idræts-SFO´en, Det Hvide Hus på Valhøj Skole. Alle forældre er informeret om forløbet og er meget begejstrede for tiltaget.
Projektet er et samarbejde mellem Valhøj Skole og SFO samt børnefysioterapeuter i Rødovre Kommune.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top