Annonce

Målsluger stopper karrieren
IMG_4328.jpg
Avarta-anfører Morten Seifert Bierrings blev hyldet inden kampen mod Svebølle, som var hans sidste kamp i karrieren. Foto: Red.
Fodbold Morten Seifert Bierrings har været en kulturbærer og institution i Avarta med over 200 kampe, men nu indstiller den tidligere topscorer sin karriere.

Lørdagens hjemmekamp mod Svebølle blev den endegyldigt sidste kamp for Avartas bomstærke anfører Morten Seifert Bierring, der stoppede sin karriere med en 3-1-sejr i sæsonafslutningen.

Allerede som 16-årig, i sæsonen 1998/99, fik Seifert debut på Avartas førstehold. Her spillede han en hel sæson, inden han drog til det store udland. PSV Eindhoven i Holland havde glæde af angriberen i tre sæsoner, inden han returnerede til Danmark.

Annonce

Seifert spillede superliga for AB, inden han igen var tilbage i Espelunden og Avartas grønblusede spillere.

Vemodigt
Beslutningen om at indstille karrieren kom helt naturligt for den 30-årige spiller, da han fik et barn i begyndelsen af sæsonen. Herefter blev det svært at fokusere 100 procent på fodbolden.

”Det var selvfølgelig vemodigt at løbe ind på banen for sidste gang. Det var faktisk mere vemodigt at tænke på det end at gøre det,” siger Morten Seifert Bierrings og fortsætter.

”Kampen var som sådan ikke særlig velspillet og bar præg af, at holdene ikke have så meget at spille for. Det var lidt en sommerkamp. Men det var fint nok, for vores mission lykkedes jo for nogle runder siden.”

Bliver hængende
Om aftenen efter sejren mod Svebølle blev der holdt afslutningsfest, og det blev en god og værdig afsked for målmageren.

”Efter kampen hyggede vi os med ledere og alle, som havde været frivillige i forbindelse med kampene. Pølsemanden, kontrollørerne osv. Det var rigtig hyggeligt. Jeg fik også lejlighed til at sige nogle ord. Det var helt perfekt. Jeg talte lidt om alle de generationsskift, der har været i klubben i mine ni år her,” siger Seifert, der nu skal vænne sig til en ny hverdag.

”Jeg kommer helt sikkert til at savne fodbolden. Jeg bliver dog hængende i min funktion som talentchef. Jeg glæder mig til at fyre lidt op for dét blus. Jeg skal i samarbejde med formanden og ungdomsformanden være med til at sikre, hvordan vi fortsat kan skabe førsteholdsspillere.”

Kæmpede om oprykning
Vi beder den nu tidligere Avarta-spiller om at fremhæve sit største øjeblik fra karrieren i Avarta.

”For tre-fire år siden lå vi og kæmpede med om oprykning, og det var for mig helt specielt. Vi stillede med et hold, hvor fem-otte af os var Rødovre-drenge og havde spillet i Avarta som ungdomsspillere. Vi kendte hinanden godt allerede fra 10-årsalderen, så det var en helt særlig sæson. Vi spillede fantastisk fodbold,” husker Morten Seifert.

Han blev topscorer i 2. division øst for nogle sæsoner siden, men det vigtigste har ikke været at sætte sidste fod på bolden.

”Det har aldrig været det vigtigste for mig at score målene. Det har nok været sjovere at være ham, der lagde op til dem,” slutter Morten Seifert Bierrings, der som barn begyndte i Avarta i 1988.

Morten Seifert Bierrings har spillet et sted mellem 215 og 220 kampe og scoret omkring 50-60 mål for sin barndomsklub. Avarta siger farvel til en spiller, der uden tvivl var en kulturbærer og institution i klubben. Og helt slip på Espelunden giver han altså ikke.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top