Annonce

Kunstner: “En mild form for civil ulydighed”
streetart_2.jpg
I to små rum, tæt ved Ejbybunkeren, har Rikke Tonnesen ‘udstillet’ to store malerier.
kunst Streetart-kunstneren Rikke Tonnesen bruger Vestvolden som galleri.

41-årige Rikke Tonnesen er til daglig børnehaveklasselærer på en skole i Hvidovre. Bogstavlege og pædagogiske virkemidler bliver dog lagt på hylden, når skoledagen er omme. De bliver udskiftet med malerpensler og pap fra IKEA.
“Jeg har altid lavet kunst, men det er først her på det sidste, at jeg er begyndt at tænkte i anderledes måder at udstille den på,” fortæller Rikke Tonnesen, der har kastet sin kærlighed på Vestvoldens frodige natur.
I to af Vestvoldens små opmagasineringsrum har hun udstillet to malerier. Malet på pap, så naturen og de historiske bygnin- ger på ingen måde tager skade. Street-art på den miljøvenlige måde.
“Der er rigtig mange spændende bygninger som ligger skjult på Vestvolden. Huleagtige bygninger og da jeg fik øje på de her to bygninger var jeg ikke i tvivl om at jeg ville hænge mine malerier her. De kan hænge lidt i fred, og forhåbentlig ikke genere nogen,” fortæller Rikke.

Kunst der forgår
De to store malerier er lavet af genbrugspap. Det ene kunstværk forestiller en bedende dreng i blå bukser. Vind og vejr har fået papfiguren til at synke lidt i knæ. Kunstværket er medtaget af at hænge i den fri natur, men det er meningen.
“Jeg maler på pap som jeg finder i storskrald. Store papstykker fra Jysk Sengetøjslager og IKEA er gode. Det passer rigtig godt ind i de her bygnin- ger at bruge lidt hærgede genbrugsagtige-materialer til den her slags malerier,” forklarer Rikke, inden hun tilføjer:
“Det er meget vigtigt for mig, at det ikke er hærværk. Det skal være noget man med et snuptag kan tage af og fjerne igen. Det skal ikke ødelægge på nogen som helst måde,” siger hun.
Rikke Tonnesen har ikke søgt tilladelse til at hænge de to papfigurer op på Vestvolden, men hun tror ikke, at hun er på kant med myndighederne.
“Det er en mild form for civil ulydighed,” slutter hun med et smil.

Annonce

streetart_rikke_2013

Kommentarer

1 kommentar om “Kunstner: “En mild form for civil ulydighed””

  1. Nicki Dawson siger:

    Congratulations Rikke…. just BEAUTIFUL artwork. I really love your work. You are immensely talented. Love to you all, Nicki

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top