Annonce

“Jeg træner for at holde mig i live”
handicap-skilt_01_151012_BP.jpg
Motion er vigtigt, uanset om du er handicappet eller ved fuld vigør. Foto: Arkiv
sundhed 67-årige Torben Bjørn Andersen lider af muskelsvind, og motion er derfor altafgørende. "Jeg ville blive stiv som et bræt, hvis jeg ikke bevægede mig," fortæller Torben, der er formanden for Handicaprådet i Rødovre.

Formanden for Handicaprådet i Rødovre, Torben Bjørn Andersen, er helt enig i, at motion er godt for krop og sjæl. I modsætning til mange andre motionister kan Torben dog ikke tillade sig at slække på træningen. For ham er motion og bevægelse nemlig altafgørende for at få et godt liv længst muligt.
Torben lider af muskel- svind, og har været lænket til en kørestol det meste af sit liv. Hvis han ikke holder kroppen i gang ved han at det får konsekvenser.
“Det er uhyre vigtigt at jeg dyrker motion. Jeg ville blive stiv som et bræt, hvis jeg ikke bevægede mig,” fortæller Torben, der derfor cykler, svømmer og laver udspændingsøvelser flere gange om ugen.
“Jeg har gået til fysioterapi to gange om ugen siden 1947, og det agter jeg at blive ved med. Min mor havde også muskelsvind, men hun bevægede sig ikke. Hun blev 68 år gammel, og jeg vil altså gerne blive ældre end hende,” siger Torben Bjørn Andersen.

Gambler ikke
Et sundt legeme trives bedst med sund kost. På det område er Torben også meget bevidst om, hvad han spiser, men kun til en vis grænse.
“Sund kost spiller en vigtig rolle i mit liv, men jeg synder bestemt ligesom alle andre,” griner Torben, inden han fortsætter:
“Man skal have lov til at leve – bare det ikke er hver dag,” siger han.
Der er altså plads til at være livsnyder, selvom man liver af muskelsvind, men Torben gør det meget klart, at sygdommen forværres hurtigt, hvis han ikke plejer sin krop.
“Den rest af muskler jeg har tilbage, kan jeg ikke træne op. Men jeg kan holde dem ved lige, og det er vigtigt. Hvis jeg ikke slet ikke dyrkede motion, skulle jeg have mange flere hjælpemidler og måske skulle jeg også have hjælp til at trække vejret. Derfor har jeg ikke lyst til at eks- perimentere med mit helbred. Jeg tør slet ikke lade være med at træne,” slutter formanden for Handicaprådet i Rødovre.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top