Annonce

Jeg har aldrig følt mig gammel
chrumme-dis.jpg
Foto: Sille Olesen
chrumme Jeg har aldrig følt mig gammel. Men nu er min søn blevet 18 år - så må jeg vel indse, at man er blevet ældre.

Jeg synes ikke, at det er så mange år siden, at JEG lå og kastede op til en havefest. Nu er det så min søns tur. Jeg synes lige, at jeg har lært ham at cykle, og nu vil han til at låne min bil!
Dagen før han fyldte 18 år, var jeg helt perpleks. Er der noget jeg har glemt at lære ham? Jeg vidste jo, at dagen efter ville det være for sent. Så ville han være myndig og have lovens ord for, at hvad jeg end måtte sige, kunne han være ligeglad.
Jeg vidste ikke, hvad jeg manglede at give ham med. Så jeg sendte bare følgende SMS: “Hej knægt. Jeg vil gerne bede dig børste dine tænder og gå i seng INDEN kl 22…HVORFOR? Fordi det er sidste dag, jeg kan bede dig om noget som helst!”
Så er der nogen, der tror, at jeg så kan få ham til at lytte ved at justere på tilstrømningen af finansielle midler. Men det kan jeg ikke engang. Han har lige fået sin børneopsparing udbetalt, og den må jeg sige har gjort ham lidt mere rapkæftet.
Nu har han lige ringet og sagt, at han ikke kommer hjem og spiser, for han vil tage ind til byen og være med til ‘Distortion’. Jeg aner ikke, hvad det er. Men min søn forklarede mig, at det var det, som man i Tønder kaldte for byfest, dengang jeg var knægt. Men som han sagde i telefonen: “Jeg har jo lige en børneopsparing jeg skal have brændt af. Men bare rolig, jeg skal nok lade være med at købe stoffer og bajere…..for alle pengene!”
Som jeg startede med at skrive, så føler jeg mig ikke gammel, men lige pludselig indhentede alderen mig. Det er sgu som at stå og vente på bussen, og så kører den bare forbi. For få år siden kunne jeg sætte mit hår, nu er det sat når jeg har tørret det med håndklædet. En dåse voks holder i to år. Jeg garanterer for, at min uvorne knægt refererer til mig som ‘Den Gamle’ når han taler med sine venner.
Jeg tror, jeg bliver nødt til at smide mine Convers-gummisko ud og anskaffe mig et par kameluldssutsko og en varm uld plaid og så bare sætte mig i sofaen og tænde for TV2 Charlie. Livet går på hæld.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top