Annonce

Ingen akutjobs i Rødovre
arbejde_170609_BP.jpg
Ordningen med akutjob har ikke haft noget gennembrud i Rødovre. Foto: Arkiv
akut jobs Det lokale erhvervsliv bakker op om ordningen, men den passer ikke ind i organisationen hos Rødovres erhvervsliv.

”Rødovre er hjemsted for mange små og mellemstore virksomheder, hvor mange af dem er familieejet. Der er måske to – tre ansatte, og det betyder, at vi er for små til at kunne udnytte akutjob-ordningen,” fortæller formand for Rødovre Erhvervsforening, Carsten Corinth.
”Det er krisetid for erhvervslivet – også her i kommunen. Alligevel vil vi i Erhvervsforeningen gerne hjælpe med at styrke velfærden i Rødovre. Det er der en helt klar indstilling til blandt vore medlemmer”, siger formanden. Ifølge ham er muligheden for ansættelser med løntilskud langt mere relevante for mindre virksomheder.

Verden står lidt stille
Selvom Rødovres største virksomhed, Kailow, er sluppet gennem krisen uden røde tal på bundlinien, har man også mærket krisen her.
”Vi har måttet holde igen på omkostningerne, til gengæld har vi undgået at skulle fyre folk. I stedet har vi alle måttet arbejde lidt mere. Vi prioriterer at videreuddanne vore medarbejdere, da virksomhedens mange funktioner bliver mere og mere specialiserede. Det betyder, at der bliver stadig færre ufaglærte jobs hos os,” fortæller adm. direktør Jørgen Kailow.
”Gennem de 10-12 år, vi har haft adresse i Rødovre, har vi taget vores del af ansvaret for beskæftigelsen i kommunen. Og tidligere har vi kunnet sætte ekstra folk ind i perioder, hvor vi har haft stort pres på opgaverne. Det går ikke i dag, hvor omkostningerne skal holdes nede, fordi verden står lidt stille,” som direktøren udtrykker det.

Annonce

Jobrotation
Virksomheden har ingen ansatte efter akutjob-reglerne. Med bl.a. trykkeri og bogbinderi er der derimod jævnligt tilknyttet lærlinge i praktik, og ledige, der i forbindelse med aktivering, er ansat i virksomhedspraktik. I øvrigt ansættes vikarer i jobrotations-stillinger, når virksomhedens egne medarbejdere er under uddannelse.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top