Annonce

Heldagsskole!
Chrummer_heldags.jpg
Foto: Sille Olesen
chrumme Min datter på 12 er bævrende nervøs. Vi taler ikke om frygten for Atom-krig, børnelokkere eller riskiks, men frygten for det der er MEGET værre: en heldagsskole.

Jeg har prøvet at berolige hende med, at heldags ikke nødvendig betyder HELE dagen. For i første omgang vil det kræve at lærerne er i skole hele dagen. Og lovindgreb eller ej, så er de sgu nok smuttet hjem kl 14.35. Det er ligesom med ”Hassan’s Døgnkiosk”, til trods for at navnet lover noget andet, så lukker han jo faktisk klokken 20.
Personligt er jeg ikke begejstret for heldagsskolen. Jeg synes jo børn godt må lære noget mere, men jeg tror ikke på at et par timer ekstra om dagen, gør udfaldet.
Jeg kunne læse i Rødovre Lokal Nyt, at vores formand for Børne- og Skoleudvalget var tilhænger af heldagsskolen. Han mener at især drenge – og i særdeleshed to-sprogede drenge – vil have glæde af flere undervisningstimer. Så er der flere timer, hvor de kan sidde og lave ballade og ende uden for døren? Det skal de da nok blive klogere af.
Så kuren for dem der hader skolen, er at give dem flere timer! Det er jo som at give folk på rygestopkursus gratis cigaretter.
Jeg synes vi skulle bruge pengene på at gøre klasserne mindre og hold inddele klasserne, så har man mere tid til den enkelte elev og en undervisning på elevens niveau. Med en skoletime på 45 minutter og en klasse med 28 elever, så kan jeg ikke se hvordan man skal kunne hæve niveauet – lige meget om der så bliver 2, 3 eller 4 timer mere om dagen. Men 45 minutter til 14 elever…og vel at mærke 14 elever på omtrent samme niveau – så skal I se resultater.
Vi skal ikke være så bange for at behandle elever forskelligt. Det er lige netop, når vi behandler alle ens, at vi begår fejlen. Hvis man beder en abe og en fisk om at kravle op i et træ. Så taber fisken HVER gang (med mindre det er en flyvefisk med et utroligt godt øjemål). Så Lige meget hvor mange flere timer fisken skal gå i træ-klatringsskolen, så lærer den det ALDRIG!
Jeg ved det af egen erfaring. Jeg var selv en af de drenge, som HVER dag stod op og kiggede ud af vinduet i håbet om at skolen brændte. Grunden var mest, at jeg ikke var særlig god i skolen. Helt fra børnehaveklassen kunne jeg ikke finde ud af de skide 8-taller (de er stadig ikke for pæne). Og da mine forældre havde valgt at navngive mig Hans-Christian Christensen, så kunne jeg sgu heller ikke stave mit eget navn før jeg gik i 4. klasse.
I 8 klasse gav folkeskolen op. Smed mig ud og sendte mig på kostskole. Der åbnede skole-livet sig for mig. Små klasser med lærere som ikke gav op, før jeg kunne alle tabellerne, alfabetet og sidde stille på min røv. Havde folkeskolen dog bare smidt mig ud noget før.
Vi skal tænke os godt om. Kvantitet har aldrig været kvalitet.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top