Annonce

Frit lejde – aflever dit våben uden straf
vaaben5_170609_BP.jpg
Frem til den 1. juli kan alle borgere anonymt og straffrit afleverer ulovlige våben hos Københavns Vestegns Politi. Foto: Arkiv
politi Frem til den 1. juli kan alle borgere anonymt og straffrit aflevere ulovlige våben hos Københavns Vestegns Politi.

Samuraisværd, pistoler og salonrifler. Det er ikke småting borgerne på Vestegnen har opmagasineret i kælderrum eller i kasser på loftet. De ulovlige våben kan resultere i en bøde til ejermanden, hvis politiet selv finder frem til dem, men man kan også slippe af med de ulovlige våben med god samvittighed. Frem til den 20. juli kører Københavns Vestegns Politi nemlig en frit lejde-aktion, hvor alle kan aflevere deres våben uden at skulle stå til regnskab overfor ordensmagten.
“Det foregår anonymt og er straffrit, så benyt nu endelig lejligheden til at få ulovlige våben afleveret. Vi har masser af plads i kælderen, siger politiinspektør Michael Kristiansen.
Våbenindleverings-aktionen startede den 1. juni, og politiet har allerede modtaget 157 våben. Der er afleveret 31 skydevåben – heraf ni pistoler, 11 haglgeværer og 11 salonrifler – og ca. 7.000 stykker skarp ammunition.
“Hertil kommer 55 luft- og fjedervåben over 4,5 mm og 70 blankvåben som knive, bajonetter, macheter, samuraisværd, sabler og ghurkaknive,” udtaler Michael Kristiansen.

Pas på med sprængstof
Udover skydevåben og diverse former for knive og sabler, har politiet også modtaget en håndgranat. Forsvarets ammunitionsryddere tog sig kærligt at den springfarlige genstand, og politiet opfordrer borgere til, at ringe til politiet på forhånd, hvis man ønsker at skille sig af med springstof.
Ligger nogen inde med granater, sprængstof og lignende, så ring til os før man flytter det, så ingen kommer til skade, siger Michael Kristiansen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top