Annonce

Flere end 300 ledige kunne have mistet dagpengene
penge-roedovre_081107_BP.jpg
360 borgere har været truet af at falde ud af dagpengesystemet i år. Næsten halvdelen af de ledige, der var truet af at falde ud af dagpengesystemet i år, er atter i arbejde eller under uddannelse. Foto: Arkiv
dagpenge Næsten halvdelen af de ledige, der var truet af at falde ud af dagpengesystemet i år, er atter i arbejde eller under uddannelse.

”360 borgere har været truet af at falde ud af dagpengesystemet i år,” fortæller Jobcenterchef Jakob Duvå.
”Derfor har vi i Jobcentret styrket indsatsen for at hjælpe dem i arbejde eller uddannelse. Alle har fået tilbudt en personlig jobkonsulent, ligesom kommunens virksomhedskonsulenter har henvendt sig til lokale og regionale virksomheder med det mål for øje at finde ledige jobs.”
Ifølge Jakob Duvå er knap halvdelen kommet i arbejde eller har valgt at påbegynde uddannelse, mens 51 for tiden er på en særlig uddannelsesydelse, der oprindelig var et tilbud i første halvdel af året.
Med indfasningen af den nye dagpengereform er ordningen forlænget. Der er tale om flere former for uddannelser, herunder grundforløb på erhvervsuddannelser og AMU kurser.

Truede slap med skrækken
Mange er gået på efterløn. De øvrige 162 udfaldstruede fordeler sig på følgende kategorier:
13 er ansat som vikarer i jobrotationsprojekter, mens virksomheden har medarbejdere på uddannelse.
28 er omfattet af akutpakke-ordningen og deltager i beskæftigelsesrettede aktiviteter.
46 er overgået til efterløn/pension, er sygemeldte eller på barselsorlov m.v. 23 er overgået til kontanthjælp – herunder de, der har opbrugt den oprindelige fireårs dagpengeperiode.
15 er såkaldt selvforsørgede. Det vil sige, at de ikke er berettigede til kontanthjælp pga. for høj husstandsindtægt eller formue.
25 er ansat i seniorjob i kommunen.
6 har haft kortvarigt arbejde og er genindplaceret i en ny dagpengeperiode.
6 er flyttet eller udvandret fra kommunen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top