Annonce

Drømmer om det helt store lærred
schultze-video_04_160513_BP.jpg
Jakob Schultze har travlt. Meget travlt. Selvom han kun går I 1.G er hans liv fyldt til randen med hjemmearbejde. Ved siden af det normale gymnasium, er den unge mand nemlig en del af filmskolen Station Next, hvor en udvalgt gruppe unge oplæres i filmens svære kunst.

Jakob Schultze har fim i blodet. Godt det samme, for hans hoved er alligevel fyldt med kameravinkler og manuskriptreplikker.
Mens hans klassekammerater i 1. V på Rødovre Gymnasium har rigeligt at se til med de normale lektier, bruger Shlutze fritiden på at gå i skole. Men ikke nogen normal skole.
I Hvidovre er han én af en særligt udvalgt gruppe elever på Station Next, der kæmper om at blive fremtidens instruktører, kameramænd og manuskriptforfattere.
”Det er ligesom at gå i gymnasium, vi har undervisning, laver øvelser og får opgaver for. Det hele handler bare om film,” siger Jakob Schultze inden han som taget ud af en nøje tilrettelagt drejebog tilføjer:
”Nå ja og så filmer vi.”

Ingen yndlingsfilm
For den 18-årige knægt har det altid handlet om film, og han er ikke bange for at sætte en Tv-grimasse op, da han bliver spurgt hvilken film, der så er hans yndlingsfilm.
”Det kan jeg simpelthen ikke svare på, der er mange der spørger, og der er mange svar. Jeg godt lide mange film, og jeg har altid set en masse film. Måske det er derfor, jeg interesserer mig så meget for dem. Jeg har altid undret mig over, hvordan filmene og detaljerne i dem er blevet lavet,” siger han .

Annonce

Svære opgaver
På skolen laver eleverne selv deres manuskripter, de filmer og klipper. Men hvis det lyder nemt, så sæt lige filmen på pause.
”I år skulle vi eksempelvis lave en ordløs film, hvor alting ligesom skulle siges med kropssprog. Det var sjovt, men ret svært, og man skal hele tiden leve op til sit bedste. Filmskolen kan sortere i folk, når som helst, og der er meget hård konkurrence om pladserne,” afslører det unge filmhåb.

Nye vinkler
Selvom det måske ikke ender med en premiere i Cannes, tager Jacob Kronby Schulze  masser af brugbare erfaringer med sig.
”Jeg arbejder som Pr-ansvarlig i en dykkerklub, og jeg kan godt lide reklamer. Det psykologiske i, hvordan man får ting til at virke på kort tid på film, tiltaler mig meget, så jeg har faktisk også en drøm om at eje mit eget reklamebureau en dag, men først skal jeg lige gøre skolen færdig. Dem begge to,” griner han.

zp8497586rq
Kommentarer
Top