Annonce

Danmarks mindste villaer
vedersoevej_aarets-bolig_50.jpg
Undersøgelse viser, at at den gennemsnitlige husstørrelse i Rødovre er på 126 m2. Det er mindst i hele landet. Frederiksberg Kommune topper listen med gennemslitlige husstørrelser på hele 195 m2. Foto: Brian Poulsen/arkiv
bolig Ny undersøgelse viser, at villaejere i Rødovre har færrest kvadratmeter at boltre sig på.

Rødovre er Danmarks tredje tættest befolkede kommune. Byens godt 38.000 borgere er fordelt på 12,1 kvadratkilometer, hvilket gør Rødovre til en af landets arealmæssigt mindre, og dermed også tættest befolkede.
Tallene har også indflydelse på, hvor stort der er blevet bygget gennem tiderne, og en ny undersøgelse viser nu, at villaejerne i Rødovre i gennemsnit bor mindst i hele Danmark. Undersøgelser, der er lavet af Boligsiden.dk, viser at den gennemsnitlige husstørrelse i Rødovre er på 126 m2, hvilket er én kvadratmeter mindre end i nabokommunen Hvidovre, der kommer ind på 2. pladsen over kommuner med mindste gennemsnitlige husstørrelse.

Små huse er populære
Og selvom det måske ikke er super flatterende at bo småt, så er de mindre huse særdeles populære på boligmarkedet. Rødovre ligger således nr. tre på listen over kommuner med de korteste salgstider.
“Omegnskommunerne har tit rimelige kvadratmeterpriser, og hvis husene så gennemsnitligt er mindre der, vil salgspriserne blive moderate. Det vil helt klart tiltrække mange købere, hvilket i sidste ende påvirker salgstiden”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Annonce

Plads i whiskybæltet
I den anden ende af listen, er det ikke overraskende Frederiksberg Kommune og kommunerne i Nordsjælland der dominerer. Frederiksberg topper listen med villaer på gennemsnitligt monstrøse 195 kvadratmeter. Herefter følger Hørsholm og Gentofte på en delt andenplads med 175 kvadratmeter, og også Rudersdal, Furesø og Fredensborg ligger i top 10. Se top og bund i nedenfor.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top