Annonce

Børn indtager byfesten
Mikrofodboldskole2.jpg
Foto: Arkiv
Byfest På søndag fra kl. 13 til 15 bliver der børnefodbold på rådhusplænen i forbindelse med Rødovre Byfest, der begynder i aften.

Arrangørerne for Rødovre Byfest har desværre måtte aflyse fodbolden for firmaer. Fodboldplænen foran Rådhuset kommer dog imidlertid ikke til at stå ubrugt hen.

Der er blevet handlet hurtigt fra ledelsens side, og unge spillere fra BK Avarta står klar til at spille et lille stævne med 3-mandshold.

Annonce

Stævnet afholdes søndag den 16. juni fra kl. 13, og det er Avartas to yngste stævnespillende årgange, der har inviteret nogle venskabshold til byfestens stævne. Fra årgang 2006 kommer – ud over to hold fra Avarta – KB, Husum BK og Avedøre IF. Fra årgang 2007 deltager to hold fra Avarta, to hold fra Brøndby IF samt et hold fra KB. Kampene afvikles fra kl. 13 til 15.

”BK Avarta har igennem de senere år fået startet en tradition med 3-mandsfodbold for de yngste årgange. Træningen foregår i sommerhalvåret på kunstgræsanlægget i Espelunden. Der er almindelig tilfredshed og taknemmelighed med dette anlæg, hvor forudseenhed og lyst til at investere i ungdommens muligheder har skabt et af landets bedste og smukkeste kunstgræsanlæg,” siger leder for BK Avarta-børnebold, Jan Stelmaszczyk.

Malurt i bægeret
På årgang 2006 er der 45 spillere, årgang cirka 35 spillere og årgang 2008/2009/2010 cirka 20 spillere.

”Ved de allermindstes (2008/09/10) træning anvendes metoder lig principperne ved DBUs mikrofodboldskoler – forældrene deltager således aktivt under hele træningsforløbet, ikke mindst til glæde for eventuelle betuttede og lidt usikre små spillere,” siger Stelmaszczyk.

”Men desværre ingen glæde uden malurt. Vi må desværre gennemføre træningen i vintersæsonen under højst utilfredsstillende forhold. Enhver han indse, at træning med så mange spillere med så stor forældreopbakning og -deltagelse ikke kan gennemføres tilfredsstillende i skolernes gymnastiksale.”

Gabende tomme haller
Klubben prøver at skaffe flere træningstider til deres unge medlemmer, men det er ikke altid lige nemt.

”Vi kan fra tid til anden disponere sporadisk over halkapacitet i Rødovrehallen, således ca. 12 dobbelttimer i den nu afsluttede vintersæson. Vi mødes hele tiden med forespørgsler fra vore forældre om væsentlig flere timer i denne hal, og får samtidig meddelelser om, at flere haller ofte står gabende tomme,” lyder det fra Jan Stemmaszczyk.

I vinters, mens vinteren rasede uden for bygningernes fire vægge, fik Avarta dog mulighed for at boltre sig lidt indendørs på kommunens skoler.

”Personligt har jeg oplevet 35 børn og lige så mange voksne ledsagere, hvoraf flere optrådte som trænere og hjælpere i en af kommunes gymnastiksale – resultater blev naturligvis, at der snart også trænedes på gange og andre tomme områder,” siger Jan Stelmaszczyk og kommer med en sidste bemærkning.

”Flere timer i gymnastiksale med opdeling af spillerne er ikke et brugbart alternativ – dels i strid med DBUs henstillinger om træning og spil på tværs af talent og kunnen, dels rovdrift på flinke træneres sparsomme fritid.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top