Annonce


Aftale styrker skoler
skolestart1_100810_BP.jpg
Foto: Arkiv
budget Sidste års mådehold skal ikke gå ud over næste års investeringslyst. Sådan cirka sådan præsenterer Rødovres borgmester Erik Nielsen den aftale, der er lavet mellem kommunerne og regeringen. En aftale, der forbereder kommunerne på skolereformen fra skoleåret 2014-2015.

Kommunerne kan allerede nu gå i gang med forberedelserne til skolereformen, der træder i kraft i 2014-2015. Aftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening betyder nemlig, at folkeskoleområdet får et permanent løft på 407 kroner hvert år fra år 2014 og frem.

”Dermed er der skabt et solidt fundament for, at elevernes læring kan blive styrket,” siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (A), der selv har siddet i spidsen for forhandlingerne som formand for Kommunernes Landsforenig.

Annonce

”For os handler det om at skabe en bedre skole, hvor lærerne er mere sammen med eleverne. Med flere timer, og mere plads til praktiske aktiviteter og anvendelse af ny teknologi og mere bevægelse kan vi udvikle en skoledag, der motiverer og udfordrer alle elever,” siger KL’s formand Erik Nielsen.

”Alle kommuner igangsætter nu en udvikling, hvor folkeskolen tænkes på en helt ny måde. Vi skal udnytte ressourcerne bedre og sikre, at lærerne bruger en større del af deres arbejdstid sammen med børnene, og vi skal åbne skolen mod lokalsamfundet,” siger Erik Nielsen, der glæder sig over, at aftalen tilgodeser de kommuner, der har de største vanskeligheder mest.

Aftalen indeholder nemlig et særligt tilskud på 600 mio. kroner om året over tre skoleår, som fordeles, så de kommuner, der har de største udfordringer, tilgodeses mest. Dertil kommer 1 mia. kroner til efteruddannelse af lærere, ledere og pædagoger.

”Der er tale om en historisk investering i en bedre skole for vores børn. Det er vi utroligt glade for – også i lyset af al den uro og debat, der har været på området de seneste måneder,” siger Erik Nielsen.

Mest af alt glæder han sig dog over, at det igen er lykkedes at sikre en økonomisk saltvandsindsprøjtning til det nære sundhedsvæsen.

”Det er noget jeg brænder meget for. At vi løser tingene så nemt og så tæt på borgerne som muligt, er godt for både den enkelte og for fællesskabet,” siger Erik nielsen. I alt får kommunernes sundhedsindsats til næste år et løft på 300 mio. kroner. Penge der er brug for, hvis afstanden mellem sygehuse, private og offentlige tilbud skal mindskes.

”Vi har et stigende antal ældre og stadig flere borgere med kroniske sygdomme, samtidig med at indlæggelsestiderne på sygehusene falder. Derfor skal vi styrke sammenhængen og samarbejdet mellem kommuner, sygehuse og praktiserende læger. Vi er allerede ved at udbygge de nære sundhedstilbud, og her vil de 300 mio. kroner gøre god gavn,” siger Erik Nielsen.

 

Økonomi på folkeskoleområdet:

Permanent løft til folkeskoleområdet 407 mio. kroner (200 mio. kroner i 2014)

1,8 mia. kroner yderligere til indkøring af reformen i 2014-2017 med særligt hensyn til kommuner med udfordringer

1 mia. kroner til kompetenceløft frem til 2020 Øvrig økonomi:

 

Serviceramme på 230,5 mia. kroner

Anlægsniveau på 18,1 mia. kroner

Pulje til skattenedsættelse på 250 mio. kroner. Samlet set skal skatten holdes i ro for kommunerne under ét

3 mia. kroner i ekstra finansiering samt lånepulje på 1/2 mia. kroner til særligt vanskeligt stillede kommuner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top