Annonce

Folkemødet – anden del
holtemand3.jpg
Blog fra folkemødet Halløjsa og velkommen til fest på de konservatives grønne båd.

Af Emil Holtemann

Der er gratis øl og en masse mænd i jakkesæt. Der står en flok unge Socialdemokrater, som drikker sig kampfulde under parolen ”Tøm deres partikasse”. Forinden har jeg fået mig en gourmet hotdog med dertilhørende øl.

Annonce

holtemand1
Flot ikke?

 

Efter en nat hvor jeg på trods af en flot aften, har sovet – som prinsessen på ærten i min 1,70 meter lange drømmeseng mens regnen der hamrede på min teltdug vækkede mig gentagne gange. Nå men det er i hvert fald morgen nu – og jeg har lovet at hjælpe til i ”Folkets Hus” 8:30. Folkets Hus er en samling af de 2 fagforbund LO og FTF og der er morgenmad med økonomi og indenrigsminister Margrethe Vestager. Debatten går på hvem der skal effektivisere den offentlige sektor, flere er enige i at vi skal vise de ansatte mere tillid og invitere dem med, når der skal findes færre kroner til mere velfærd. Alligevel handler debatten om hvem der egentlig skal have magten, medarbejderne eller centraladsministrationen? Der kommer nogle spændende bud, heriblandt Socialdemokratiets Pernille Rosenkrantz Theil, der skæver til modelkommunerne i Norge og fortæller en anekdote hvor sosu-assistenter selv kom med de tiltag der gjorde dem mere produktive. Vi slipper dog ikke helt for de klassiske problemstillinger, dagpengene er en kæphest som hænger tungt i lokalet…

holtemand2

Klokken er 10.

Mathias og jeg skynder os over i Dansk Industri som holder til i Klostergården. Anders Lund Madsen forsøger, at gøre ”Folkeoplysning eller fagligt løft” til noget som det ikke er, idet vi har et akademikerfyldt panel og de tilstedeværende rummer den ellers diskrete Anders Bondo samt Christine Antorini, bliver debatten meget hurtig teknisk og kedelig. På trods af at de forskellige aktører er hulens uenige, kan de dog blive enige om én ting – Grundtvig er gud! Selv Jens Jonathan Sten fra centrum-venstre tænketanken CEVEA, forsøger at få Grundtvig på sin side ved at citerer ham: ”Folkeligt skal alt nu være”. Jeg har fået nok pædagogik for den morgenstund!

holtemand3

I en stor gruppe går vi mod de små telte, selvom DTU har taget nogle spændende robotter med og man kan vinde en ipad ved at besvarer en PISA-test et andet sted, er det lidt som om at oplevelserne fra i går dikterer: ”Uden gratis mad og drikke, gider helten ikke”. Men hov CEVEA har inviteret internationale gæster til ”Tankegods eller hittegods?”. Jeg var desuden blevet lovet, at de til folkemødet ville medbringe en tank. Jep en fra det sovjetiske militær idet de er en: ”Think Tank”. CEVEA forsøger at være den hippe på venstrefløjen og med stor succes. Hvis du vil holde et møde med dem bliver det til en autentisk kop kaffe på Vesterbro. Det er enhver venstreorienteret-ungdomspolitisk -universitetsstuderenes drøm at blive ansat dér. Jeg ankommer og til min store fortrydelse er der ingen mad og drikke eller TANK. Satans også, så må jeg sidde og lytte til en englænder, en gebrokken tysker samt en italiener der helt klar har mere fokus på de danske piger end på emnet, som er den gode gamle sang: Vi har glemt de talentfulde arbejdere, de bliver ret hurtige enig i, at fortidens store bedrifter bunder i en stærk kombination af intellektuelle ideologer samt dygtige arbejdere, men vi i dag er alt for mange akademikersnuder og alt for få af de rå. Så hvad gør de ved det? De samles i en RUC-cirkel og bliver enige, mens de eneste uden akademisk baggrund begraver sig i deres telefoner af kedsomhed!

holtemand4

Klokken er 15 og Helle Thorning skal holde tale på den store scene. Det ligger dybt i mig, at hver eneste gang vores statsoverhoved går på talerstolen, står jeg mussestille nærmest tyssende på dem omkring mig og lytter med. Men som så mange gange før overgår forventningerne realiteten og da Helle falder fuldstændigt igennem med sin joke: ”Folkemødet på Bornholm er på mange måder ligesom Roskilde festival, bare uden nøgenløb” beslutter jeg mig for at det er tid til at gå videre. Joken i sig selv er nu sjov nok, men Helle du er bare ikke morsom!

Jeg bliver hevet med til politikkens gård hvor vi skal til ”DM i debat”, det vrimler med unge musikere med ambitioner dog er der ikke så overraskende endnu flere unge politikere. Konservativ-ungdoms landsformand er på scenen til en 1 minuts Freestyle, der på mange måder minder om ”MC’s Fightnight” og da de senere skal op 2 & 2 til en debat-battle er billedet fuldkommen, men stor respekt til dem, det kræver sku meget mod, at stille sig op både angribe og forsvarer politiske standpunkter eller holdninger som Morten Dahlin fra Venstres ungdom flot referere til Lars Løkkes seneste kvajebajer!

holtemand5

Nu vil jeg gå til sangaften i HK’s telt og senere forsøge at gafle mig noget gratis mad måske en fadøl – det rygtes at de er gratis i Dansk Industri, i morgen vil jeg bringe en større analyse af en politisk debat samt hvis alt går vel – et interview med borgmester Erik Nielsen.

På gensyn!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top