Annonce

Til tyskprøve i tysk hovedstad
tysklandseksamen.jpg

Flere i Rødovre kommer til en afgangsprøve. Til gengæld bliver for mange undervist af lærere uden linjefag.

Eleverne på 10. klasseskolen ved Milestedet har oplevet noget, de formentlig sent vil glemme. Sidste onsdag var de til skriftlig tysk afgangsprøve - i Tyskland - midt under en længe ventet studietur.

Årets studietur for 10. klasseeleverne fra Milestedet hang i en tynd tråd, da lockouten knockoutede de danske folkeskoler i sidste måned. Den imødesete studietur til Berlin ville måske blive aflyst helt, og elevernes mange penge ville være tabt.

Fik tilladelse
Milestedets lærere arbejdede imidlertid på at udskyde turen til efter pinse, hvor prøverne ville være afsluttet, og rejseselskabet var heldigvis hjælpsomme.
“Vi var frygteligt kede af det, da lockouten startede, fordi studieturen var planlagt der. Det lykkedes at rykke rejsen, men da regeringen besluttede at udskyde prøverne, viste det sig, at studieturen igen var i fare på grund af skriftlig tysk prøve,” siger lærer Majken Koch.
“Vi tog kontakt til Undervisningsministeriet og skrev en velbegrundet dispensationsansøgning. Vi fik tilladelse til at gennemføre prøven, og det var jo lidt sjovt, da det var tysk i Berlin.”
Glæden var stor over, at studieturen kunne kombineres med en afgangsprøve. Der har ikke været fortilfælde af dispensation til lignende, men ministeriet havde problematikken med lockouten in mente.

Annonce

Stor koncentration
Sidste onsdag var sightseeing og hygge i Berlin dermed byttet ud med skriftlig prøve og dyb koncentration på A&O-Hostel i Friedrichshain, mens 'kollegerne' fra andre skoler svedte over eksamen i de hjemlige gymnastiksale.
“Eleverne var overraskende meget koncentreret og havde forhåbentlig fået lidt tysk ind på nethinderne i dagene op til. De var meget rolige og organiserede. At de har været til tysk-prøve i Tyskland er nok noget, de vil huske resten af livet,” lyder det fra Majken Koch over mobilen fra Berlin, hvor klassen landede tirsdag og rejste fra i fredags.
“Vi var lykkelige over, at vi kunne gennemføre turen. For mange af de her Rødovre-børn er det mange penge at miste. Risikoen for at få alt aflyst og ikke få en krone refunderet, ville ikke være til at bære,” slutter Majken Koch, mens eleverne dagen derpå var på kultur-rundtur i den store tyske hovedstad.

Positiv oplevelse
Rent praktisk skulle eleverne selv have pc med, hvorefter produktet blev sendt hjem til Danmark med underskrift på. For Lisa Helsmer Lund var det en anderledes men positiv oplevelse at være til tysk-prøve i Tyskland.
“Jeg synes, det fungerede fint. Det var faktisk rigtig hyggeligt. Der er jo ikke noget bedre sted at tage en tysk-prøve end i Tyskland. Jeg havde talt lidt mere tysk i dagene op til prøven, end jeg normalt ville have gjort. Og prøven gik også rigtig fint,” siger hun og fortsætter.
“Det var selvfølgelig lidt surt at skulle til prøve på en studietur til Berlin, men det gik hurtigt, og vi kom ud og havde det sjovt bagefter. Det har været en hyggelig tur.”

zp8497586rq
Kommentarer
Top