Annonce

Når der går ged i cirkus
cirkus_baldoni_2013-1.jpg
De store elefanter og farlige løver var skiftet ud med små geder og nuttede hunde. Alligevel trækker Cirkus Baldoni børnefamilierne til manegen.

”Mine damer og herrer. Det bliver værre og værre.” Den eneste løve man nogensinde får at se i Cirkus Baldoni, er et udstoppet bugtalende, relativt frækt tøjdyr ved navn Leonardo. I årevis har han været familien Baldonis varemærke og særlige indgangsvinkel til de mindste tilskuere.
”Munterheden kommer i hvert fald indefra, da løven, symbolsk placeret på cirkusdirektørens højre hånd tidligt i sidste uges cirkus- forestillinger på rådhusplænen fastslår, at han er sulten og kigger ud på publikum.
”Men jeg kan godt nøjes med en børnemenu.”
I det hele taget formår Cirkus Baldoni at holde balancegangen mellem gøgl og artisteri meget godt. Kombineret med en smule fald-på-halen teater af den slags, der skal være i en cirkusmanege.
Kun de få gange hvor Leonardo lige får fortalt, at han altså er tørstig, og man kan købe forfrisknin- ger ude i kiosken, får man lyst til at gøre den imponerende dygtige slangekvinde misundelig ved at vise, at også tilskuerne kan krumme ret meget tæer.
Landets omrejsende cirkustelte har da også deres has med at få forretningerne til at løbe rundt i disse år, så lidt skjult markedsføring er værd at tage med. Børnene køber den i hvert fald, og lidt senere i pausen, er det forældrenes tur til at købe.
Men det gør ikke noget. Efter at have set på klovne og sabelbalancering i knap en time er det igen dyrene der løber med den største opmærksomhed.

Mæææ og vov
Foran cirkustelet har børn hele dagen kunne hilse på showets virkelige stjerner. De frække geder og de nuttede små hunde. Børnene fodrer og klapper og får taget billeder med de firbenede stjerner, som i rampelysets skær både kan danse, lave gymnastik og bestige umulige forhindringer. Og børnene sluger det råt.
”Vi var her også sidste år, og det tror jeg, der er mange med små børn, der var. Det er som om, at lige netop det her cirkus foregår i et lidt roligere tempo, men stadigvæk med sjove og flotte ting, der kan fange børnene,” når Kristina R. Olsen at sige i pausen inden også hendes datter vil over til gederne.
Efter showet pakker de mange medrejsende teltet ned i de store vogne og fortsætter i retning mod Køge. Her vil Tessa Baldoni, der har flere roller i manegen, igen tage imod i billetlugen. For alle har flere roller, og alle hjælper til med det hele i sådan et cirkus. Intet er tilfældigt og alt skal, som en jonglørs finalenummer, planlægges i god tid og ned til sidste detalje.
”Vi er glade for at komme på besøg i Rødovre, men man skal faktisk søge om tilladelse et helt år i forvejen for at få en plads på plænen,” siger Tessa.
Men hvorfor giver Rødovre Kommune overhovedet tilladelse til at gederne her kan spise byens græs.
”Cirkus er et af den slags særprægede kulturtilbud, som kan være med til at øge livsglæden hos en gruppe borgere, derfor siger vi ja til, at de må bruge plænen, selvom det slider på den,” siger Rødovre borgmester Erik Nielsen.

Annonce

cirkus_baldoni_2013-(4)

zp8497586rq
Kommentarer
Top