Annonce

Månedens Medborger: “Vi er tæt på politikerne”
lars_rasmussen1.jpg
Han har aldrig været politisk aktiv. Han er ikke formand for sin boligforening eller frivillig i idrætsklubben. Faktisk er Lars Rasmussen en borger som alle andre. Han gør sin pligt, og kræver sin ret. Det har givet ham foretræde i Trafikministeriet og fået kommunen til at mødes med bowlerne igen.

Frem mod Rødovre Kommunes store konference om fremtidens medborgerskab, kårer vi Månedens Medborger.

Denne gang er det Lars Rasmussen fra Tinderhøj Vænge, der har måtte finde en vase frem til en fin buket blomster.
Lars er en borger, som borgere er flest. Han hjælper sine naboer, deltager i vigtige møder i boligforeningen og stemmer til både kommunalvalg og Folketingsvalg.
Men Lars er alligevel en medborger lidt ud over det sædvanlige. Uanset hvor højt man som menig borger råber op, er det nemlig svært at få ørenlyd på Christiansborg, hvis man ikke har en stærk organisation i ryggen.

Annonce

Kaffe løser meget
Det havde Lars Rasmussen imidlertid ikke, da han klagede så meget over støj i haven, at han sidste år fik foretræde i Trafikministeriet. I forrige uge gik det ham så meget på, at bowlinghallen og Rødovre Kommune ikke kan snakke sammen om en løsning, der kan sikre hallens fremtid, at han tilbød at sætte ekstra kaffe over til parterne.
Selvom den slags tilbud ikke kræver meget mere end et par kaffebønner, så er det udtryk for et medborgerskab og en fællesskabsfølelse, som vi andre kan lære meget af. Helt symptomatisk for hans person, mener Lars Rasmussen dog ikke, at man kan sige tingene på den måde.

”Jeg er bare en beboer, der er frustreret over tingenes tilstand, hvis de ikke er i orden. Gennem lokalavisen fik jeg en dialog i gang og jeg fik en snak med borgmesteren, som lyttede til mine problemer og idéer og anbefalede mig at søge om foretræde i ministeriet. Men der er mange andre, der har gjort meget mere for, at vi skal have støjskærme, end mig,” siger Lars Rasmussen.

Demokrati giver indflydelse
Han synes, at alle i Rødovre bør gribe chancen for mere indflydelse, når der er noget, som de synes skal gøres bedre.
”Jeg synes, at man burde gribe chancen og udnytte demokratiet noget mere. Det giver tryghed at vide, at man faktisk kan blive hørt her i Rødovre, og man har en stor mulighed for indflydelse, hvis man ellers bare tør råbe op,” siger Månedens Medborger og tilføjer:
”Men det er ikke en pligt for mig at gøre det. Jeg kan bare ikke lade være, når der er noget, der har irriteret mig længe nok.”

zp8497586rq
zp8497586rq
Kommentarer
Top