Klædt på til livets mange udfordringer
musical_2013-1.jpg
Det er fis og ballade, men også en læringsproces i forberedelserne på et voksenliv med krav og tunge beslutninger. Rødovre Ungdomsskoles dramahold klæder de unge elever på til livets udfordringer.

Rødovre Ungdomsskoles dramahold har netop fremført Kim Larsen- musicalen Midt om Natten tre aftener i Viften. I alt har 41 unge arbejdet med forestillingen, og det er de unge selv der har stået for skuespillet på scenen, lavet lys og teknik, designet kulisser og fundet kostumer.
Rødovre Ungdomsskoles dramahold er et fritidstilbud til alle unge i Rødovre fra 8. klasse til de fylder 18 år. De unge mennesker bliver hverken bedre til matematik eller kvantefysik, men instruktør Sasja Lehmann-Strøm mener alligevel, at de unge får vigtig læring for livet, når de bliver en del af en teatertrup.
“Det er meget givtigt for de unge. Der er et helt fantastisk sammenhold, og det giver tryghed til at udvikle sig. De tør stå frem, og man kan se, at de udvikler og bliver mere selvsikre,” fortæller Sasja Lehmann-Strøm. Hvert år ser hun nye elever der rent menneskeligt åbner sig op og blomstrer.
“Der sker så utrolig meget med eleverne, når de bliver en del af dramaholdet. Vi oplever tit, at den stille mus, der dårligt tør pippe, senere i forløbet synger solo foran 150 mennesker,” siger hun.

Udvikling
Medinstruktør Martin K.A. Rasmussen er enig. Han mener, at teaterverdenen flytter til nogle menneskelige processer, som de unge ikke ville møde andre steder i livet.
“Alle der kommer igennem et teaterforløb, kommer igennem en menne- skelig udvikling. De unge kommer bogstavelig talt ud over scenekanten, og de oplevelser kan de bruge senere i livet,” fortæller Martin K.A. Rasmussen, der selv har været en del af dramaholdet i en årrække, både som elev og nu medinstruktør.

Annonce

Tager ansvar
15-årige Cecilie Rosenstrøm går til dagligt i 9. klasse på Hendriksholm Skole. Hun spiller flere roller i musicalen, og hun mener, ligesom de to instruktører, at erfarin- gerne med skuespil kan bruges i det 'virkelige' liv. Måske endda i de igangværende eksamener.
“Vi skal jo snart til mundtlige eksamener, og her kan det måske blive nødvendigt med lidt skuespil, hvis man har problemer med at svare på et spørgsmål,” fortæller Cecilie, der dog også på den lange bane kan se flere fordele i, at have prøvet kræfter med teaterverdenen.
“Jeg har aldrig selv været bange for at stille mig op på en scene, så det er nok ikke her jeg har lært noget. Til gengæld ved jeg nu, hvad der skal til for at sætte en hel forestilling op med kostumer, kulisser og scenografi. Vi har haft et rigtig godt sammenhold, og der er mange ting jeg kan tage med mig videre,” fortæller Cecilie Rosenstrøm.

Læs mere om Rødovre Ungdomsskole på ung2610.dk

musical_2013-(2)

zp8497586rq
zp8497586rq
Kommentarer
Top