Annonce

Headhuntet til samarbejde
frederiksberg-privatskole1_.jpg
Det er ikke alle unge der har selvværd eller venner nok til at spille en omgang bordfodbold. Rødovre Kommune har indgået en samarbejdsaftale med headspace Danmark, der skal hjælpe unge mennesker med psykiske problemer tilbage på ret køl. Foto: Modelfoto Foto: modelfoto
headspace Rødovre Kommune har indgået en samarbejdsaftale med headspace Danmark. Et samarbejde der skal hjælpe unge mennesker med psykiske problemer tilbage på ret køl.

En undersøgelse, foretaget mellem unge i 12-25-års alderen, viser at 59 procent af de unge ikke ved, hvor de skal gå hen med deres bekymringer. Kun to procent nævner kommunen, men det tal skulle meget gerne blive højere i fremtiden.
Rødovre Kommune har nemlig indgået en samarbejdsaftale med headspace Danmark. Et samarbejde der, på et tidligt stadium, skal hjælpe unge mennesker med psykiske problemer tilbage på rette spor.

Down Under
Headspace startede i Australien og har sidenhen, med stor succes, spredt sig til Europa. Nu er det før-kommunale tilbud landet i Danmark, og Rødovre Kommune er blevet udvalgt som en af i alt seks kommuner, hvor headspace åbner centre, så unge med mangel på selvværd, problemer med mobning eller stofmisbrug, kan henvende sig til og få hjælp og rådgivning.
“Rødovre er en af de kommuner, som er blevet kontaktet og det er jeg meget stolt af – for jeg tror det hænger sammen med, at vi har en fantastisk frivillig sektor i Rødovre, og at vi er kendt for at lave succesfulde gode sociale indsatser for vores børn og unge med behov her i Rødovre. Projektet har held til at skabe kontakt til psykisk sårbare unge på et tidligt stadie og længe før de unge bliver en ‘sag’ i kommunen,” udtaler formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Britt Jensen (A).

Annonce

Projektperiode
Samarbejdsaftalen løber fra 1. september i år og frem til 1. august 2015. I den periode skal Rødovre Kommune bidrage til driften af det nye lokale center, og samtidig stille en medarbejder på halv tid til rådighed.
I headspace vil der både være frivillige og professionelle medarbejdere, og grundlaget for projektet er, at man som ung møder en frivillig, som har prøvet noget tilsvarende og man mødes under samme præmis.
Britt Jensen understreger dog, at en kommune aldrig må blive afhængig af den frivillige indsats.
“Projektet her er et projekt med både professionelt ansatte og frivillige – for vi ved, at det ofte er svært for unge, at henvende sig på kommunen – det er en myndighed og mange tænker: ‘Åh nej, hvad nu, hvis kommunen kontakter mine forældre og de får problemer’. Og derfor bliver nogle unge væk fra kommunens tilbud,” udtaler hun.
Samarbejdet skal derfor også sikre, at det kommende lokale headspace-center hurtigt kan kontakte kommunen, hvis problemerne ikke kan klares i det nye center.
Projektet starter op til september, og i øjeblikket er Rødovre Kommune i gang med at finde egnede lokaler til det kommende headspace-center.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top