Annonce

Favoritsejr til tophold
Avarta-birkeroed_14_210413_BP.jpg
Foto: Arkiv
Fodbold Endelig blev der lukket op for Espelunden Stadion, da topholdet fra Hvidovre kom forbi til et lokalopgør mod Avarta i 2. division øst. Gæsterne var skarpest og vandt med to overskydende mål.

Avarta-Hvidovre 1-3 (0-1)
0-1 Marc Olsen (28’)
0-2 Ole Dau (47’)
1-2 Morten Hauglund (64’)
1-3 Ole Dau (79’)
Rødt kort: Casper Windfeld, Avarta (90’)
Tilskuere: 742 (sæsonrekord)

Avartas startopstilling: Rasmus Pryts – Morten Hauglund, Michael Ø. Poulsen, Henrik Volquardsen, Casper Windfeld – Mikkel Dahl, Daniel G. Andersen, Morten Johansen (60’ Kristian Ellegaard), Haydar Said (85’ Lasse Olrik), Alexander Lazerevic – Morten Seifert Bierrings

Annonce

På en flot og solrig søndag var tilskuerne tilbage på Espelunden Stadion efter to hjemmekampe på den tilstødende kunstgræsbane. Der var igen 2. divisionsfodbold på stadion, og gæsterne var topholdet fra Hvidovre.

Med flere hundrede tilskuere i ryggen – og dermed suveræn sæsonrekord i Espelunden – gav de deres helte god opbakning på vejen mod de tre point i lokalderbyet.

Der var lagt op til den helt store fest, og begge hold bidrog også til herlighederne fra først fløjt. Der blev spillet friskt til fra begge sider, men chancerne var få grundet stærkt forsvarsspil.

Avarta overrumplet
Efter en lille halv time dømte dommeren et tvivlsomt straffe til Hvidovre. Marc Olsen svigtede ikke og bragte udeholdet foran til stor begejstring for den halve tribune.

Hvidovre havde bolden mest i første halvleg, men formåede ikke at kreere de helt åbne chancer. Avarta var langt fra færdige mod topholdet, der har den tidligere Brøndby-kæmpe Per Nielsen som cheftræner.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da gæsterne overrumplede de grønne med et præcist indlæg til Ole Dau på modsatte stolpe. Han headede på smukkeste vis bolden ind ved nærmeste stolpe, men Avarta-målmand Rasmus Pryts burde have lukket af og reddet hovedstødet.

Ny frisparks-scoring
Avarta havde dog endnu ikke udspillet deres rolle. Morten Hauglund, der scorede på frispark i onsdags mod Herlev, reducerede til 1-2 efter små 20 minutter. Han mestrede på ny frisparkskunsten, da han få meter uden for feltet sendte bolden flot og sikkert ind bag Hvidovre-keeperen.

Modsat første halvleg var hjemmeholdet mest boldbesiddende i anden. Igen var chancerne få, og der kunne godt være blevet dømt et straffespark til Alexander Lazarevic efter en lille halv time. Dommeren vinkede afværgende og havde generelt et par tvivlsomme kendelser undervejs.

Med godt 10 minutter tilbage lukkede Hvidovre kampen definitivt, da Michael Ø. Poulsen fejlede fælt i højre side af feltet. Han lod Ole Dau smutte igennem, og uden chance for Rasmus Pryts scorede han til 1-3 efter et tværløb i feltet. Daus anden scoring i matchen.

Fortjent sejr til tophold
I dommerens tillægstid modtog Casper Windfeld sit andet gule kort inden for 10 minutter i ren frustration. En skidt præstation af forsvarsspilleren, der ellers har stor rutine på cv’et og burde bevare roen.

Spændingen i slutminutterne udeblev, og så kunne gæsterne fra Hvidovre fejre sejren i selskab med de mange medrejste supportere og deres store flag. En fortjent sejr – topholdet viste tænder, da det gjaldt og udnyttede Avartas fejl.

Hvidovre er dermed fortsat i spidsen for 2. division øst, mens Avarta stadig er fire point over nedrykningsstregen.

Allerede på onsdag skal cheftræner Christian Grønbæk og co. i aktion igen, hvor det gælder Rishøj på udebane kl. 19.

NB! Vi har opdateret os på situationen omkring nedrykning fra 2. division. De to nederste fra henholdsvis øst og vest rykker ned, mens den tredjedårligste fra hver række skal mødes over to kampe for at spille om at blive oppe.

Nedrykningsstregen bliver derfor trukket mellem det tredje- og fjerdedårligste hold i hver række.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top