Annonce

Danmarks bedste synkronsvømmer
asta.jpg
Alting skal ske i takt med musikken og samtidigt med holdkammeraterne. Alligevel træner Danmarks bedste synkronsvømmer, Asta Bau Nielsen, én gang om ugen uden musik under vand.

Som optakt til sin 18 års fødselsdag, som hun fejrede i sidste uge, kunne Asta Bau Nielsen forleden give sig selv to flotte medaljer i gave.
Efter mange års træning vandt hendes synkronsvømmehold DM for seniorer og Danish Open.
“Der er vist omkring 100-120 aktive svømmere. Vi vandt, fordi vi har trænet hårdt og har en god træner, som ikke lader os slippe, før vi har gennemført vores program på en ordentlig måde,” siger Asta Bau Nielsen.

Musik under vand
I alt er de normalt 10 svømmere, der tilbringer en stor del af deres liv i vandet sammen.
“Vi træner tre gange om ugen. Én gang uden musik under vand, én gang med musik, og én gang, hvor vi kun træner teknik. Det sværeste er at være synkrone med både hinanden og musikken,” forklarer Asta, som om alle vi almindelige vandhunde ikke kunne gætte det selv.

Annonce

Ingen drøm om OL
Selvom pigerne nu kan kalde sig Danmarks bedste synkronsvømmere, er der så langt til verdenseliten, at der ikke flyder nogle drømme om OL rundt i bassinet.
“Nej, det har vi slet ikke nok point til. Det er da meget rart at vide, at jeg også er god nok til at konkurrere mod dem, men jeg tror ikke, det bliver til mere end en fritidsinteresse, da niveauet i Danmark generelt er lavere end i resten af verden,” siger Asta Bau Nielsen.
“Dansk Svømmeunion satser på ingen måde på synkronsvømning, og derfor er der ikke særlig mange penge til at få nogle gode trænere fra udlandet. Så nej, jeg skulle træne hver time, af hver dag resten af mit liv så, og så vil jeg nu hellere lave noget andet,” afslører Danmarks bedste synkronsvømmer.

zp8497586rq
Kommentarer
Top