Annonce

Damhusområdet til debat
Damhus-Have-set-fra-Roskil1.jpg
Drømmen om et højhus i Damhus Tivoli blev i første omgang ikke til noget. Nu er tavlen vasket ren, og alle gode idéer til en områdefornyelse samles sammen.

Kommunalbestyrelsen har tidligere lagt vægt på, at der bliver offentlig adgang til det område, hvor tivoliet i dag ligger, at Damhus Kroen bliver renoveret, og at Damhus Torvet får et løft.
“Nu er tavlen visket ren, og vi er i en fase, hvor vi skal have alle goder idéer på bordet,” siger Rødovres borgmester om borgermødet på Ørbygård I aften klokken 19.00.
På borgermødet vil forvaltningen og kommunalbestyrelsen først og fremmest lytte til alle de forslag, der kommer frem.
“Men jeg vil da gerne sige, at jeg personligt har en drøm om, at vi kan få lavet et flot torv med små, kulinariske boder på Damhustorvet. Det ville være fantastisk, hvis vi med tiden kunne få etab- leret en pendant til Torvehallerne inde i København – naturligvis i en mindre skala,” siger Erik Nielsen.

Forskel på folk
Han understreger, at der er stor forskel på, hvad kommunen har af muligheder på de offentlige områder, og hvad private grundejere kan kan overtales til at være med til at gennemføre.

Annonce

Dermed ligger det lidt i luften, at mange borgeres yndlingsemne, Damhus Tivoli ikke er på dagsordenen.
Men det kan det godt komme, det er bare ikke alt Rødovre Kommune kan bestemme, understreger Erik Nielsen.
Alligevel har han store forventninger til aftenens borgermøde.
”Jeg er helt sikker på, vi får en masse gode idéer. Jeg håber, der er rigtigt mange borgere fra hele kommunen, der møder op og har lyst til at være med til den fælles samtale om udviklingen af området. Det endelige forslag afhænger af, hvilke idéer og forslag til udviklingen af området, der kommer på bordet her i idéfasen,” siger borgmesteren og slutter:
“Men det er vigtigt at understrege, at der selvfølgelig er stor forskel på, hvor meget kommunen alene kan bestemme over udviklingen i området. Kommunen kan f.eks. ikke alene bestemme, hvad der skal ske på Damhus Tivolis grund, som er privat ejet. Det er naturligvis en helt anden sag med Damhustorvet, som er kommunalt ejet.”

zp8497586rq
Kommentarer
Top