Annonce

3600 ture frem og tilbage på én dag
skrald-paa-tur-2.jpg
Affaldsordningen er ny for borgerne, men så sandelig også for renovationsarbejderne. På én dag kører skraldemand Martin Andersen og kollegaerne Roger Nexø og Søren Andersen fra firmaet MLarsen 3600 affaldsbeholdere frem og tilbage. "Vi skal også lige vende os til ordningen, men vi brokker os ikke. Det lader vi borgerne om," siger han.

“I er jo sindssyge i hovederne,” lyder det hidsigt fra en kvindelig beboer på Sommerfuglevej. Klokken er 08.10 en råkold tirsdag morgen i maj måned. Regnen siler ned, men det får ikke den ophidsede dame til at søge ly. Hun vil have svar på, hvorfor hendes affaldsbeholder stod ude på fortovet dagen forinden. 35-årige Martin Andersen forsøger at tale hende til ro, mens kollegaen Roger Nexø har svært ved at skjule et lettere sarkastisk smil. Smilet skyldes ikke at han synes optrinnet er hylende morsomt, snarere forbi vrede borgere har været en fast del af arbejdet efter den nye affaldsordning trådte i kraft.
“Vi oplever stort set hver dag at folk er ubehagelige. Der er sågar nogle der følger efter os, kun for at provokere os, fordi de mener vi har spærret vejen eller placeret beholderne forkert,” forklarer 28-årige Roger Nexø, der har været skraldemand i tre år.
“Vi er jo nød til at tømme affaldet, og det er der nogle borgere der har meget svært ved at respektere. Vi er jo bare ansat til at tømme skraldet, men vi får også skraldet for borgerne verbalt,” siger han.
“På vores gamle rute stillede borgerne julegaver ud til os. Det tror jeg ikke vi får i år,” griner Roger Nexø. Han har vænnet sig til de verbale møgfald, og tager dem med et smil.
“Vi kan jo ikke gøre så meget. Vi beder dem om at henvende sig til kommunen, hvis de har problemer med den måde vi arbejder på,”

Nyt for alle
Affaldsordningen er ikke kun ny for borgerne. For Martin, Roger og Søren Andersen er arbejdet med at tømme affald i flere beholdere også nyt.
“Det var noget lettere at hente affald med den gamle ordning. Der stod skraldestativet ude ved vejkanten. Nu skal vi ofte helt ind i baghaverne for at finde affaldsbeholderne, og stille dem på plads igen. I dag startede vi med at indsamle glas og metal, og nu er vi i gang med at indsamle papir og plastik. Vi har 900 afhentninger med papir og plastik og glas og metal. Det betyder, at vi skal frem og tilbage 3600 gange på én dag,” fortæller Martin Andersen, inden han understreger at de mange ture frem og tilbage med affaldsbeholderne ikke skal lyde som en klagesang.

Annonce
mortgagerefinancee

“Det er okay for os. Vi lader borgerne om at brokke sig,” siger han og fortsætter:
“Det er jo også derfor vi er tre mand i bilen nu. Vi deler det op sådan, at vi på skift kører bilen 45 minutter. Her kan man lige få hvilet benene lidt, men de to andre tømmer beholdere,” fortæller Martin Andersen.

Meget papir og plast
De tre skraldemænd tømmer affald i hele Rødovre. De har først lige kørt deres første fulde rute, men allerede nu forudser Martin Andersen problemer med afhentningen af papir og plastik.
“Da vi startede op for en måned siden, kunne vi snildt køre to hele ture uden at skulle tilbage til Vestforbrænding og læsse af. Det kan vi ikke mere. Papir og plastikcontainerne bliver meget hurtigt fyldte. Vi skal kun tømme dem hver tredje uge, men allerede nu er vores erfaringer, at de bliver fyldt op inden vi kommer og tømmer dem. Det bliver spændende at følge udviklingen på det område,” siger han.

affald_skrald_2013

skrald-paa-tur-(4)

skrald-paa-tur-(1)

zp8497586rq
Kommentarer
Top