Annonce

Træner stopper på toppen
RFC_herrer-OG-hafnia_06_280112_BP.jpg
Martin Erichsen fra Rødovre FC stopper sin aktive floorball-karriere. Foto: Brian Poulsen/arkiv
Floorball Martin Erichsen afslutter sin 15 år lange karriere på toppen. I de seneste tre sæsoner har han vundet guld med Rødovre FC – senest som spillende træner. Nu kommer familien i første række.

Rødovre FC’s spillende succestræner, Martin Erichsen, har valgt at indstille karrieren efter en lang og glorværdig karriere med landsholdskampe og flere DM-titler med Rødovre FC.

Senest blev det til DM-guld i sæson 2012/13 som kombineret spiller og træner. De to sæsoner forinden vandt han ligeledes guld – dog ’kun’ som spiller. Nu lægger backen stav og bold på hylden.

Annonce

”Jeg stopper, fordi jeg vil prioritere familielivet. Det er ikke 100 procent udelukket, at jeg pludselig er med igen på et senere tidspunkt. Men lige nu gælder det familien,” siger Martin Erichsen, der de seneste mange år har haft floorball tæt inde på livet.

”Det bliver meget svært at undvære floorball, når jeg har spillet i 15 år. Det blev en fed afslutning på min karriere, og så håber jeg på, at jeg kan komme ned og følge holdet lidt på sidelinjen.”

Fortjent sejr
Man kan roligt sige, at Martin Erichsen stopper på den absolutte top. DM-triumfen forleden i Valby Hallen var kronen på værket.

”Det føltes godt at vinde guld for tredje år i træk. Men det føltes ekstra godt, når man stod der som træner og havde en indvirkning på holdet i form af taktik. Så det var super fedt at prøve det,” udtaler den nu afgående Rødovre-træner.

”Det var en fortjent sejr i finalen, synes jeg. Vi var klart bedre end dem i de to første perioder. Vi aftalte, at Brønderslev ikke skulle ud og score to hurtige mål i tredje periode. Det var dog præcis det, der skete. Det gjorde, at der kom lidt nerver på i tredje periode, men vi fik reddet stormen rimeligt af.”

Vilje til forskel
Grundspillet var ikke alt for overbevisende i perioder, selv om holdet lå etter hele vejen igennem.

”Vi endte op med guld, fordi folk havde viljen til at vinde. Der kommer en helt anden tænding i slutspillet. Holdet kan bare et eller andet, når det står i afgørende situationer. Der præsterer vi altid,” slutter Martin Erichsen.

Formand i Rødovre FC, Thomas Laugård, begræder tabet af herrernes cheftræner, der har været meget vellidt i klubben.

”Vi er utroligt kede af, at Martin Erichsen stopper som træner. Vi har været super glade for ham, da han er en god træner og tog os hele vejen til finalen og guldet i samarbejde med resten af trænerteamet,” siger han og vil ikke sætte navne på en potentiel ny træner.

”Jeg kan ikke komme ind på, hvem vi snakker med lige p.t., men vi har samtaler i gang. Vi håber og arbejder på snart at kunne melde noget positivt ud omkring en ny træner i Rødovre FC.”

Spændende sæson
Rutinerede kræfter indstiller også karrieren i Rødovre FC. Claus Nissen, Tobias Nielsen og Martin Starcke har nemlig alle valgt at stoppe.

”Jeg tror, vi går en super spændende sæson i møde. Det bliver jo for første gang en landsdækkende turnering. Selvom det er tre levende legender, der er stoppet, så tror jeg godt, vi kan finde spillere, der kan erstatte dem,” siger Thomas Laugård og runder af.

”Jeg er sikker på, at de unge er blevet endnu mere modne og klar til at tage mere ansvar. Men det er jo også et spørgsmål om økonomi, så vi håber, vi kan finde lidt mere opbakning fra nye sponsorer i klubben.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top