Annonce


Stor interesse for tyrene
brad-gratton_RMB-frederikshavn_23_050113_BP.jpg
Interessen for at spille i Rødovre Mighty Bulls er stor, siger cheftræner Brad Gratton. Foto: Brian Poulsen/arkiv
Ishockey I del 2 af interviewet med Brad Gratton, cheftræner i Rødovre Mighty Bulls, afsløres det, at der er stor efterspørgsel på at spille for klubben. Læs desuden, hvorfor klubben ikke bare skiller sig af med spillere, der har skuffet.

Vi bringer her anden del af vores interview med canadiske Brad Gratton, der er på ferie i hjemlandet.

Gratton har trænet Rødovre i nu to sæsoner, og tiden i Danmark har lært ham meget om trænergerningen og hockeyen i landet.

Annonce

”Som træner i Danmark har jeg lært rigtig meget. Hockeyen, spillerne og styrker og svagheder på de andre hold i ligaen. Nogle hold er du nødt til at være mere aggressive mod, og andre hold skal du møde med en mere defensiv taktik. Samtidig er det også vigtigt at bruge de rigtige spillere på de rigtige tidspunkter,” siger han og fortsætter om egne spillere.

”Jeg synes, som sæsonen skred frem, at jeg lærte mere om mine spillere, om hvad de tænker og hvordan de reagerer, når jeg skælder dem ud. Der, hvor jeg kommer fra, lærte vi, at gjorde vi ikke, som træneren sagde, røg vi enten på bænken eller ud tilskuerrækkerne. Eller endnu værre: røg helt af holdet.”

Rødovre uden luksus
Den hårde, og nogle gange ubarmhjertige trænerstil i Canada, er ikke altid noget, danske spillere kan forene sig med.

”Jeg tror ikke, danske spillere forstår det førnævnte, med mindre du har været igennem det, eller er en spiller, der kan acceptere det. Det største problem ligger i budgettet. Når en spiller ikke præsterer, og man giver personen chancen efter chance, kommer man til det punkt, at spilleren må afskediges – hvad enten det er en dansk eller udenlandsk spiller,” lyder det fra ’Gratts’.

Problemet er bare, at klubben ikke uden videre kan sige farvel til spillere, der ellers var berettiget til en flybillet hjem til deres respektive land. Der har været stor kritik fra de inkarnerede fans til spillere undervejs i sæsonen.

”Vi har ikke den luksus bare at kunne skille os af med spillere. Så man bliver nødt til at tænke over, hvad man skal stille op med spilleren. Når fans beskylder spillere, trænere, sportschef eller direktøren, så ser de ikke hele billedet. Det hele leder igen hen på budgettet,” siger Gratton, der kommer tilbage til Danmark i juli måned.

”I de næste to uger skal jeg på ferie med familien, og så er det ellers tilbage til ishockeyen i maj måned. Her vil jeg dagligt have kontakt med Rødovre Mighty Bulls over e-mail eller Skype, hvor vi skal snakke om, hvordan vi bygger holdet op til den nye sæson.”

Mange vil til Rødovre
Rødovre Mighty Bulls er et af de hold i ligaen, der p.t. har flest spillere på kontrakt til den kommende sæson. Og interessen for at spille i Rødovre Skøjte Arena er stor.

”Vi har indtil videre 10-11 spillere, der fortsætter på holdet i næste sæson. Og lad mig aflive rygterne om, at nogle af dem ikke ønsker at fortsætte i klubben. De ønsker alle at fortsætte, ligesom mange andre spillere på holdet gerne vil fortsætte i Rødovre. Desuden er der danske såvel som udenlandske spillere fra andre danske klubber, der gerne vil spille i Rødovre,” afslører Brad Gratton, der flittigt korresponderer.

”Flere spillere har kontaktet mig og sagt, at de ville være meget interesseret i at spille for Rødovre. Så vi har mange muligheder. Men igen kommer det an på budgettet, hvad der bliver råd til. Vi går ikke ud og lover nogle spillere, hvis det så viser sig, at der alligevel ikke bliver råd.”

Ikke kun en sport
Rødovre-træneren mener, at tingene bliver grebet rigtigt an i klubben, der har oplevet en sæson, som endte med en god økonomisk gevinst via de ekstra slutspilskampe.

”Vi griber tingene an på den rigtige måde i fællesskab i klubben. Vi ønsker alle gode danske eller udenlandske spillere, der spiller i store ligaer. Men vi må være realistiske. Og for at være ærlig, er jeg stolt over den måde, Brian (Møller, red.) administrerer pengene,” roser Gratton og henviser til, at det ikke kun handler om sport.

”Folk må forstå, at ishockey ikke kun er en sport – det er også forretning. Det handler om at forblive på den positive side, og der kan som bekendt kun være én vinder i ligaen. Hovedmålet for os er altid at komme i slutspillet, hvor vi så tager den derfra. I de to år, jeg har været i Rødovre, har vi fået bronzemedalje og en fjerdeplads. Så alt i alt vil jeg mene, at vi har gjort det over forventning i forhold til budgettet.”

Tager skylden ved stort budget
Omvendt er den canadiske træner ikke bleg for at love, at, hvis der pludselig dukker en stor sum penge op til indkøb af spillere, og det går dårligt, tage skylden for dårlige resultater på sig.

”Hvis den dag kommer, hvor vi har et stort budget, og tingene ikke kører godt, vil jeg tage hele skylden. Så ville jeg ikke have administreret det store budget ordentligt i forhold til indkøb af de rigtige spillere. Så vil det være træneren og sportschefens arbejde, der skal i fokus, og det vil jeg kunne acceptere. Når du har et lavt budget, og holdet går i slutspillet, har du gjort et godt arbejde,” lyder det fra ’Gratts’.

Følg med på rnn.dk
Afslutningsvis knytter Rødovre-træneren en rosende kommentar til klubben, der, ifølge ham, præsterer på et fuldt ud acceptabelt plan.

”Vi har en god gruppe mennesker i organisationen, fra direktør, til sportschef, til assistenttræner, til bestyrelse, til de frivillige. De er alle fantastiske at arbejde sammen med, og jeg kan ikke forlange mere. De gør det alle fremragende, og det er, hvad der gør RMB til RMB. En hårdtarbejdende organisation og by,” slutter Brad Gratton.

Vi følger naturligvis udformningen af det kommende sæsons Rødovre-mandskab. Hvem bliver, og hvem flyver videre til andre klubber? Følg med her på rnn.dk i den såkaldte ’silly season’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top