Annonce

Stjæler fra de døde
groendalslund-kirke_02_2011.jpg
Et forkasteligt syn mødte mandag morgen gartnerne på Grøndalslund Kirkegård. Foto: Arkiv
kirke "De døde sladrer aldrig," plejer man at sige. Desværre mener de for øjeblikket på Grøndalslund Kirkegård. Her har ublu tyveknægte i ly af mørket stjålet planter for flere tusinde kroner.

Det var et trist syn, der mødte gæsterne på Grøndalslund Kirkegård sidste mandag morgen. I løbet af weekenden havde ukendte gerningsmænd skæmmet gravfreden og brugt nattens mørke til at stjæle kostbare buske langs gravstederne.
“Vi kunne ikke tro vores egne øjne, da vi så, at der var blevet stjålet 15 japanske dværgcypresser fra kirkegården. Det er etisk forkasteligt, at man kan finde på at stjæle fra en kirkegård, og vi meldte straks tyveriet til politiet,” fortæller formand for kirkegården, Kurt Larsen.
Politiet tager sagen meget alvorligt og har lovet at patruljere mere i området.

Slog til igen
Men lige lidt hjalp det. Allerede dagen efter, at havde tyvene været på spil igen.
“Der var nogle af planterne, som de ikke havde fået med i første omgang, men som var blevet gravet op og gjort klar. Dem gravede vi selvfølgelig ned igen, men da vi kom tilbage på arbejde dagen efter, var de nu også forsvundet, ” siger Kurt Larsen forarget.
En japansk dværgcypres vokser meget langsomt og skal passes og plejes. Buskene på Grøndalslund Kirkegård var alle omkring en halv meter høje og har derfor en værdi af mellem 500 og 1000 kroner stykket.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top