Annonce

Splittelse på rådhuset
rod.jpg
SF vil have hele kommunalbestyrelsen til at tage afstand fra KLs retorik under lockouten. Foto: Arkiv
kritik I noget der minder om en provokation af borgmesteren, vil SF have de lokale politikere til at tage afstand fra Kls retorik i den landsdækkende lockout.

“Rødovre tager afstand fra KL´s retorik.” Sådan håber Svend Erik Pedersen, at overskriften lyder på næste uges forside af Rødovre Lokal Nyt.
SFs gruppeformand har bedt hele kommunalbestyrelsen komme med en fælles udtalelse om den netop overståede konflikt mellem KL og Danmarks Lærerforening, DLF.
“Det er kommunalbestyrelsens holdning, at den igangværende lockout er til skade for såvel hele folkeskoleområdet som for eleverne. Kommunalbestyrelsen vil derfor på det kraftigste opfordre KL og DLF(LC) til at gå tilbage til forhandlingsbordet og finde en løsning som begge parter kan være tilfredse med,” håber Svend Erik Pedersen, at kollegaerne på rådhuset kan blive enige om at udtale.
“Vores børn har ret til og krav på en kvalificeret undervisning, hvilket den nuværende konflikt har sat en stopper for,” siger Svend Erik Pedersen på vegne af SF gruppen. Men selvom kommunalbestyrelsen i går aftes efter avisens deadline diskuterede sagen, kan han risikere at sidde meget alene med udtalelsen.
Ikke engang oppositionens største parti vil være med til at presse formanden for Kommunernes Landsforening, der jo også er borgmester i Rødovre.
“Vi har brug for ro og så ellers at lade den danske model gøre sit arbejde færdigt. Hvis ikke vi har respekt for den danske model, der er berømt for at virke godt, så kan det hele være lige meget. Den er vores værktøj, og det skal vi have respekt for ved ikke at blande os i en konflikt som lokalpolitikere,” siger Dansk Folkepartis Niels Spittau, der før mødet ikke havde tænkt sig at stemme for en fælles udtalelse.

Kritisk dialog
Det har Rødovres borgmester og formand for KL, Erik Nielsen (A), heller ikke.
“Egentlig er forslaget kommet for sent ind til at kunne komme med på dagsordenen, men da konflikten forhåbentlig er overstået næste gang, der er kommunalbestyrelsesmøde, har vi hastet den igennem. Jeg synes det er sundt at diskutere, for det bekymrer mig, hvis byrådsmedlemmerne synes, at vi er gået urimeligt til værks,” siger Erik Nielsen og fortsætter:
“Vi har den største respekt for lærerne. Det her handler ikke om at arbejde mere eller mindre. Det handler om retten til at lede og fordele arbejdet. Jeg er spændt på at høre, hvad det er, vi har sagt, som er så urimeligt. Lærernes fagforening har været dygtige til at få italesat, at Kls retorik var hård, men det sagde de allerede inden jeg sagde noget,” siger Erik Nielsen.

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Splittelse på rådhuset”

  1. Hans siger:

    Røde Eriks tid er ved at være forbi som borgmester!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top