Annonce

Sparer millioner under konflikten
Penge-17.jpg
Rødovre Kommune sparer i omegnen af tre millioner kroner om ugen under lockouten. Foto: Arkiv
lockout Rødovre Kommune sparer i omegnen af tre millioner kroner om ugen under lockouten. "Alle kommuner har lige nu en mindreudgift, men der kommer en regning efterfølgende," siger borgmester Erik Nielsen (A).

Rødovre Kommune skal ikke betale løn til lærerne, så længe lockouten kører. Skolechef John kronbak kan ikke oplyse det eksakte beløb, som kommunen sparer under konflikten, men med udgangspunkt i tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor bliver tallet i omegnen af tre millioner kroner om ugen.

Halv million om dagen
I Rødovre er 22 børnehaveklasseledere og 340 70-483 folkeskolelærere lockoutet. Ifølge tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor fra december måned 2012, tjener Rødovres 22 lockoutede børnehaveklasseledere og 340 folkeskolelærere tilsammen godt 162 millioner kroner, inklusiv pension, feriegodtgørelse og diverse tillæg om året. På ugebasis bliver det til en kommunal lønbesparelse på tre millioner kroner eller knap en halv millioner kroner om dagen.

Annonce

Efterregning
Borgmester Erik Nielsen forsikrer imidlertid, at pengene ikke havner i kommunekassen. Efterregningen bliver nemlig mindst ligeså stor, som de sparede lønnin- ger. Rødovre Kommune skal overholde det minimumstimetal som Undervisningsministeriet kræver, og 70-484 det vil betyde kompenserende undervisning, når lockouten afblæses.
“Vi er ikke i konflikt for at spare penge på lærerlønninger. Alle kommuner har lige nu en mindreudgift, men der kommer en regning efterfølgende. Så jeg kan roligt sige, at der ikke kommer til at være en større sum penge i kommunekassen efter konflikten,” siger Erik Nielsen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top