Annonce

Rødovre klar til gulddyst
floorball_DM-sefinale_RFC_aarhus_24_130413_BP1.jpg
Billedet er fra den femte og afgørende semifinalekamp mod Team Århus i Rødovre Stadionhal. Foto: Brian Poulsen/arkiv
Floorball Rødovre FC kan gentage DM-kunststykket for tredje år i træk, når de lørdag tørner sammen med BFC Vendsyssel Hot Shots i den store finale i Valbyhallen.

Om Rødovre FC laver ægte hattrick på DM-titler bliver afgjort lørdag, når jyske BFC Vendsyssel Hot Shots er finalemodstanderen for andet år i træk.

Brønderslev-holdet har ikke tabt en kamp i slutspillet og møder derfor toptunet op til finalen i Valbyhallen. Rødovre, derimod, spillede let og elegant hen over Sunds i kvartfinalen, men Team Århus voldte større kvaler i semifinalen. De danske mestre gik videre med 3-2 i kampe.

Annonce

Mestrene er underdogs
For spillende cheftræner, Martin Erichsen, er årets finalemodstander et velkendt mandskab, der – modsat andre år – formentlig er svage favoritter.

”Tre ud af de sidste fire finaler har været mod Hot Shots. Finalen bliver lidt ligesom de andre år. De vil nok sige, at vi er favoritter, fordi vi er dobbelte danske mestre. Men jeg vil vurdere dem til at have favoritværdigheden, hvorved vi altså er underdogs. Det har jeg det sådan set fint med,” siger han og fortæller om nøglen til sejr.

”Vi skal fokusere på meget af det samme som i semifinalen. Vi skal stå rigtig stærkt defensivt, for deres offensive kræfter er klart deres bedste våben. De er ikke så gode defensivt, men er sindssygt gode offensivt.”

Bedst i defensiven
Netop defensiven har været opskriften på sejr i de seneste års finaler, og det er ikke nogen undtagelse i denne sæson.

”Vi er bedst defensive, og det har vi været alle årene. Til gengæld plejer vi også at kende vores besøgelsestid i de her finaler. Der plejer vi at kunne sætte nogle mål. Vi håber, vi kan gøre det samme i år,” siger Erichsen og fortsætter.

”Det handler meget om kollektivet; at man arbejder for hinanden hele tiden. Man skal ikke give op, selv om der skulle komme modgang. Det har været nøglen til succes de senere år.”

Rutineret Rødovre-ræv
For Rødovre-træneren bliver oplevelsen af en DM-finale foran over tusind tilskuere ikke noget nyt. Den garvede back forventer derfor ikke, at han bliver påvirket af omgivelserne.

”For en gammel ræv som mig er det ikke noget nyt. Det er selvfølgelig fedt, at der er flere tilskuere – det er klart.  Når man først står inde på banen, lægger man ikke så meget mærke til det,” siger han.

Der må forventes at blive godt kog i kedlen under hele finalen. Som spillende træner kan det derfor være svært at styre samtlige taktiske ting i en hektisk og højspændt finale.

”Marko Krogsgaard spiller formentlig ikke på grund af en skade, så han vil få en rolle ude på bænken sammen med Tonni Trolle. Der vil de få dessiner fra mig, så de ved, hvad de skal gøre i de enkelte situationer. Så skal jeg ikke begynde at stå og lave alt muligt, når min puls er oppe at køre,” slutter Martin Erichsen.

Finalestart kl. 16
Rødovre FC er – udover Krogsgaard – fuldtallige og dermed klar til den store opgave mod det nordjyske mandskab.

Valbyhallen danner rammen om årets store DM-show, hvor damernes finale spilles kort forinden herrernes. Rødovre FCs damer blev elimineret i semifinalen til FC Outlaws fra Frederikshavn.

Finalen i Unihoc Floorball Ligaen mellem Rødovre FC og BFC Vendsyssel Hot Shots begynder kl. 16. Har man ikke mulighed for at være i hallen, viser Kanal Sport både dame- og herrefinalen live på tv.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top