RHs dyrebare diamant
Bent-Eriksen-og-kone_RH.jpg
Birgit Vera og Bent Lynge Eriksen kan fejre diamantbryllup den 18. april. Foto: Kim Skipper Eriksen
Håndbold Bent Lynge Eriksen har været en stor del af Rødovre Håndboldklub siden stiftelsen i 1953 og blev samme år gift med sin kone Birgit. De kan derfor nu fejre diamantbryllup.

Bent Lynge Eriksen fra Rødovre Håndboldklub er et kendt ansigt i Rødovre Stadionhal. Den 81-årige tidligere formand har været en fast bestanddel af klubben siden 1973.

Han blev gift med sin kone, Birgit Vera Eriksen, omkring en måned efter RHs fødsel og kan den 18. april fejre diamantbryllup.”Det var vist en ren tilfældighed, at RH blev stiftet og mine forældre gift inden for kort tid det samme år. De har haft et godt liv i Rødovre og har altid haft det fint sammen,” siger den ene af ægteparrets sønner, Kim Skipper Eriksen, der er webmaster og fotograf i klubben.

Vellidt i RH
I forbindelse med brylluppet kom hun i avisernes overskrifter, fordi der under bryllupsfesten gik ild i hendes slør.

Bent Eriksen og hans kone kommer begge fra Nakskov på Lolland og flyttede til Brunevang i Rødovre, da PAB-boligerne blev bygget. Bent var formand for RH fra 1973 til 1987, blev årets idrætsleder i Rødovre 1980 og har siden sin pensionering fra SAS Data i 1991 været en endnu fastere bestanddel af klubben.

”Han ville have svært ved at undvære RH. Klubben er den del af ham, og han har brugt meget tid i den. RH holder ham ung og frisk, og han er vellidt i klubben,” siger sønnen Kim, der ligesom sin bror er tidligere aktiv i klubben.

”Bent har orden i tingene og sørger altid for, at der er styr på det hele. Rigtig sur bliver han aldrig, og han er ikke opfarende. Han er altid en rolig person og er grundig, reel og har orden i tingene.”

Elsker golf
Bents ældste søn, Michael Eriksen, er i dag formand i RH, men Bents engagement indbefatter i dag et ulønnet arbejde som forretningsfører i klubben.

Når Bent ikke arbejder med RH, er han aktiv i Smørum Golfklub. Her begyndte han for 13-14 år siden sammen med Kim.

”Han kan gå ni runder på langbane og kan godt lide sporten. Vi spiller sammen en til to gange om ugen,” siger Kim Skipper Eriksen.

Reception den 18. april
Hans mor er uddannet skotøjsekspedient og havde, grundet farens arbejde som fodboldleder og i DBU’s bestyrelse, sat sig for, at hun ikke skulle giftes med en fodboldmand. I stedet blev det en håndboldmand.

Torsdag den 18. april er altså dagen, hvor Birgit og Bent kan fejre 60 års ægteskab – også kendt som diamantbryllup. Ægteparret inviterer til morgenkaffe i Rødovre Stadionhals cafeteria kl. 8 til 11. Alle medlemmer, venner og bekendte er velkommen til receptionen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top