Annonce

Projekt praktikplads
KTS_18_160413_BP.jpg
Københavns Tekniske Skole tager utraditionelle metoder i brug for at skaffe praktikpladser. Du kan vinde en kæmpe præmie, hvis du kan hjælpe. Foto: Brian Poulsen
praktik Københavns Tekniske Skole tager utraditionelle metoder i brug for at skaffe praktikpladser. Du kan vinde en flot præmie, hvis du kan hjælpe.

Af Angelica M. B. Olesen og Josefine Christensen, Rødovre Gymnasium

Eleverne på Københavns Tekniske Skole i Rødovre mangler desperat praktikpladser.
Hvor der før stod virksomheder i kø for at få fat i de unge lærlinge, kan de nu vælge og vrage imellem dem. Det er et stort samfundsmæssigt problem, at arbejdsløsheden stiger, men nu rammer det også de unge i uddannelse.
Elever starter på uddannelsesretninger og kan ikke få en praktikplads efterfølgende. Dette vil i værste fald føre til, at de unge i uddannelse, uden praktikplads, må forlade uddannelserne. Irritationen vokser blandt eleverne, da de gerne vil have så meget erfaring som muligt.
”Jeg synes, det er meget irriterende, at jeg skal gå på Rødovre Teknisk Skole og tage en uddannelse til langt mindre løn og langt mindre erfaring, end hvad man kommer til ude i et firma,” siger Alexander, der er SKP-elev på Københavns Tekniske Skole.

Annonce

Fed gave
Studievejleder og projektleder Søren Haugaard vil starte et projekt for at få samlet flere praktikpladser ind. Derfor vil hver Rødovreborger, som hjælper et ungt menneske med at få en praktikplads, få en fin gave fra Københavns Tekniske skole i Rødovre. Denne gave kunne blandt andet være et special-designet skærebræt, et lille bord eller et bænkesæt udarbejdet af skolens praktikelever.
”Unge har svært ved at finde en lærerplads, hvilket gør, at de unge starter på arbejdsmarkedet med at være uønskede. Det, tror jeg, er virkelig hårdt for de unge, som vælger denne form for uddannelsesretning,” udtaler Søren Engel.

Engagement
Skolens ansatte forstår eleverne og deres desperate søgen efter en elevplads. Lærerne på Københavns Tekniske Skole er meget engagerede i at finde praktikpladser til de unge, og derfor kan Søren Haugaard med stolthed fortælle om lærernes engagement.
”Vi har faglærere som tropper op ved lokale byggemarkeder med elever kl. 7 om morgenen, hvor de står med en flok elever, en køletaske og for 33.000 kroner håndværkstøj stablet op bag dem,. Når mestre og svende så dukker op, fortæller faglæreren, at de kan modtage en bonus på op til 33.000 kroner svarende til værktøjet. Derefter kommer de ind, hvor vi informerer dem om, at vi har en lærling, og at de kan få ham for 33.000 kroner. Når de så har stablet værktøj op for 33.000 kroner svarende til det værktøj bag dem, ved at tegne en kontrakt med en elev, og at de med det samme kan få en elev med resten af dagen på prøve. Bider mesteren på krogen, står vores elev klar med en frisksmurt madpakke fra køletasken. Viljen mangler ikke blandt de unge, der mangler kun praktikpladser, siger Søren Engel og tilføjer: “Vi kommer til at mangle arbejdskraft i fremtiden.”

Kommentarer

1 kommentar om “Projekt praktikplads”

  1. Kjartan siger:

    Hvis man undre sig over hvad vores elever egentlig er ved at lave på billedet herover, kan man klikke ind på vores facebookside og se billeder fra vores rundtømmerkursus. Eleverne bygger en bænk af træstammer med teknik fra den gamle byggeskik som man bruger til at lave bjælkehuse med.

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.580309838670418.1073741832.106803566021050&type=1

    Mvh Kjartan
    Faglærer fra KTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top