Projekt praktikplads
KTS_16_160413_BP.jpg
Hvis du kender en, som måske kender en, der har en praktikplads, så ring til Søren på telefonnummer 2134 2002. Foto: Brian Poulsen
kts Regeringen og kommunerne har et mål om, at 95 procent af en årgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Det vil eleverne på Københavns Tekniske Skole også gerne. De kan bare ikke. Manglen på praktikpladser forhindrer dem i at blive færdige. Men du kan hjælpe!

Den økonomiske krise har i løbet af de sidste år presset flere virksomheder. Faktisk så meget, at landets fremtid hænger i en tynd tråd. Det mener man i hvert fald på KTS, hvor man på få år er gået fra at kunne vælge og vrage mellem virksomhederne, til at have kæmpe problemer med at finde nok praktikpladser.
Et samfundsproblem, som ikke løser sig selv, men kun kan få en lykkelig udvej, hvis de lokale virksomheder tager endnu mere ansvar end de gør i forvejen. Måske med din hjælp?
KTS opfordrer i hvert fald alle borgere, der kender en, som kender en, til at hjælpe de dygtige elever med at få en praktikplads. Ellers kan de simpelthen ikke færddigøre deres udannelse og bidrage til samfundet.
Som belønning for at vise denne slags medborgerskab, lover KTS en flot præmie lavet af eleverne selv.

Medborgerskab
Ordet medborgerskab er vigtigt. For det var netop til Rødovre Kommunes nye medborgerskabsmøde, at Søren Engel, lærer på KTS, fik idéen om, at borgerne i Rødovre kunne hjælpe hinanden med at løse et af vores tids største samfundsproblemer.
”Jeg var omgivet at enormt idérige, entusiastiske mennesker som virkelig er stolte og glade for at bo i Rødovre. Jeg blev naturligt grebet af stemningen og  spillede ind med, at jeg synes godt medborgerskab er, at tage sig af hinanden og ikke mindst vores unge mennesker. Det er så vigtigt at uddanne sig i dag,” siger Søren Engel og fortsætter:
”På trods af, at vi stort set hvert år bliver Danmarksmestre for både tømrere og snedkere i KTS i Rødovre, og har nogle enormt stærke og velfungerende elever, som der virkelig bliver brug for i samfundet når krisen forsvinder, er det stadig alt for mange elever som søger gymnasierne. Godt nok starter mange af disse elever på vores uddannelser efter endt gymnasium, eller dropper ud og starter hos os, men dette er et stort samfundsmæssigt problem, at der ikke er flere elever som starter direkte på EUD.”

Annonce

Usikkerhed
Et af problemerne er, de manglende praktikpladser skaber usikkerhed  hos eleverne.
”Derfor skal vi have Rødovreborgerne i sving med at hjælpe vores unge mennesker i gang med en uddannelse. Vi er meget stolte af vores enormt dygtige elever her på KTS-Rødovre, blandt andet kan nævnes, Tobias og Rune som ‘lige om lidt’ skal deltage til World Skills i Leipzig, for henholdsvis tømrer og snedker, vores resultater via projekt Skud På Stammen (Skudpaastammen.dk) og meget andet,” siger Søren Engel.
”Rødovreborgerne kan bidrage til, at hjælpe med at skaffe flere  praktikpladser, så vi kan få flere uddannede håndværkere, som vi i fremtiden ellers kommer til at mangle. Vi præmierer det gode medborgerskab vi har her i Rødovre, med en fin elevfremstillet gave, hvis en borger henvender sig til mig med en læreplads til en af vores håbefulde elever,” lover han.

Hvad sker der, hvis eleverne ikke finder praktikpladser?
”Nogle af eleverne blive tilbudt en Skolepraktikplads (SKP). Det er dog ministeriet som beslutter, hvor mange kvotepladser vi kan tilbyde vores elever. Vi er landets største Bygge og Anlægs skole inden for træfagene og kvotepladserne rækker bare ikke,” slutter Søren Engel.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top