Annonce

Ny meningsmåling: Jordskredsvalg på vej
12-valgdag-roedovre-2007-2_.jpg
Foto: Arkiv
kommunalvalg Der ville blive vendt op og ned på kommunalbestyrelsen, hvis der var valg i dag. Socialdemokraterne mister deres absolutte flertal. SF storbløder, mens både Radikale og Enhedslisten kommer ind.

Af Thomas Mortensen, Simon E. Jørgensen & Angelica M. B. Olesen, Rødovre Gymnasium

Der hænger en vælgerlussing ventende i luften. Måske hænger den kun som en trussel om, at Rødovres største parti skal stramme op før det er for sent, hvis ikke novembervalget skal vende op og ned på den politiske virkelighed i Rødovre.
Ifølge en dugfrisk meningsmåling lavet af elever og lærere på Rødovre Gymnasium for Rødovre Lokal Nyt, står Socialdemokratiet i Rødovre nemlig til at miste en tredjedel af deres stemmer, hvis der var valg i dag. 47,9 procent af de adspurgte i undersøgelsen stemte socialdemokratisk ved sidste kommunalvalg, men det er kun 32 procent af de 362 spurgte Rødovreborgere, der ville stemme det samme, hvis de stod bag gardinet i dag.
Tallene kommer fuldstændig bag på partiets formand i byen, Helge Møller.
”Vi har ydet en stor indsats i Rødovre, hvilket kan ses på vores moderne skolesystem og ældrepleje,” siger han overrasket. Men måske er der håb for SF og Socialdemokraterne om at bruge det næste halvår på at vinde tvivlerne tilbage. Undersøgelsen viser, at mere end hver sjette vælger netop nu er så meget i tvivl om, hvor krydset skal sættes, at de ikke kan vælge et bestemt parti.

Annonce
sådan ville stemmerne fordele sig, hvis der var kommunalvalg i dag

sådan ville stemmerne fordele sig, hvis der var kommunalvalg i dag

 

 

Resultatet efter kommunalvalget i 2009

Resultatet efter kommunalvalget i 2009

Kommentarer

4 kommentarer om “Ny meningsmåling: Jordskredsvalg på vej”

 1. Flemming Lunde Østergaard Hansen siger:

  Kære gymnasieelever, journalister og lærere

  Jeg kan forstå, at det er journalister og lærere som har stået for spørgsmålene i vælgerundersøgelsen jf. artiklen “Sådan lavede vi undersøgelsen”. Jeg ved ikke, hvem der har stået for tolkningen af de indkomne tal. Det er imidlertid en tolkning, som godt kan fortjene at få et par ord med på vejen.

  I artiklerne bliver det nævnt, at der i dag er 32 pct. af de adspurgte der vil stemme på fx Socialdemokratiet, mens det var 52,2 pct. der var resultatet ved kommunalvalget i 2009. Det er dog værd at bemærke, at de 32 pct. er af en population, hvor også kategorien “Ingen” tæller med. Den population er ikke med i resultatet fra 2009. Hvis der skal sammenlignes, skal “Ingen” altså ikke tælles med. Det betyder, at Socialdemokratiet med et trylleslag går fra 32 pct. til godt 38 pct. Hvis der samtidig tages højde for, som det også fremgår af artiklen “Sådan lavede vi undersøgelsen”, at der blandt de adspurgte var en undervægt af deltagere der stemte på S ved seneste valg ift. det faktiske stemmetal, så er det øjeblikkelige billede nok ikke, at Socialdemokratiet i Rødovre ligger på 32 pct. men nok snarere godt 40 pct. Langt fra valgresultatet, men også langt fra 32 pct. Og når den øjeblikkelige situation med lærerlockout og lav tilslutning til S på landsplan tages i betragtning sammenholdt med, at der er et halvt år til næste kommunalvalg, så er artiklens overskrift om, at der er jordskredsvalg på vej nok en kende overilet. Selvom det naturligvis ikke er til at vide, hvad der sker til november.

  Med venlig hilsen

  Flemming Lunde Østergaard Hansen

 2. Hr Østergaard har helt ret statistisk set … “ingen” får sjældent mange mandater tildelt 😀

  8 S, 3 Enh, 1 Rad V, 1 SF
  3 V, 2 DF, 1 Kons
  …med lidt hurtig hovedregning.

 3. Ivar Zeck siger:

  Hej Flemming,

  Tak for opmærksomheden!

  Eleverne sammenligner i denne artikel ikke kommunalvalget med deres egen undersøgelse. De har derimod spurgt stikprøven (338 personer) både om hvad de stemte i 2009 og hvad de ville stemme hvis der var valg i dag.

  Hvis du læser teksten sammenlignes stikprøvens 47,9% ved kommunalvalget med stikprøvens 32,0% hvis der var valg i dag. Det giver et fald på 33% tilslutning til S og ‘Ingen’ tælles således med i begge tilfælde.

  Det er beklageligt at diagrammet med resultatet efter kommunalvalget ved en fejl kommet i denne artikel. Derfor kan det virke som om det er kommunalvalgets 52,2% (uden kategorien ‘Ingen’) der ligger til grund for artiklen – det er som sagt ikke tilfældet.

  Mvh
  Ivar Zeck (læreren)

 4. Torben Petersen siger:

  Kære Ivar
  Har man indregnet en lærerfaktor, dvs. den påvirkning fra lærere, der ønsker at straffe regeringspartierne for at tage et opgør, der skulle være taget for 30 år siden. Både lærere og elever burde tænke lidt over, hvem de ønsker skal sikre gode arbejdsvilkår i folkeskolen og på gymnasierne fremover og hvem, der har sikret dem frem til i dag. Straf blot SF og Socialdemokratiet, men tag så bagefter ansvar for den gammeldags skole i får.
  Personligt er jeg glad for den sammenhæng, der kommer når lærerne er til stede på skolen og til rådighed for eleverne, når nu de også skal gå længere i skole.
  Så kære lærere. Læg os, der har langt stemmer til et godt skolesystem i Rødovre for had, og tab i hvert fald min respekt for jeres motiver.

  De venligste hilsener
  Torben KB ( jeg taler ikke generelt på vegne af SF, men på vegne af mig selv)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top